Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Χακερ απο τη Θεσσαλονικη, "εσπασαν" λογισμικο τραπεζας, και υπεξαιρεσαν τεραστια ποσα!

Πηραν 300 χιλιαδες ευρω σε μια εβδομαδα, και καταφεραν να κανουν συναλλαγες 1,65 εκ ευρω στο ιδιο διαστημα δυο 21χρονοι .χακερ απο τη Θεσσαλονικη.Οι δυο νεαροι μαζι με εναν ακομη συνεργο τους που αναζητειται ,καταφεραν να διεισδυσουν στα ηλεκτρονικα αρχεια και λογισμικα τραπεζας, και...

ξεκινησηαν εικονικες συναλλαγες, αποσπωντας τεραστια ποσα καθε μερα.Ετσι καταφεραν σε πεντε μερες να μεταφερουν 309.000 ευρω σε προσωπικους τους λογαριασμους, πριν τους εντοπισει η αστυνομια η οποια σε ερευνα στα σπιτια τους βρηκε και κατασεχεσε ,δύο φάκελους, που περιείχαν έγγραφα τραπεζών με αναλύσεις λογαριασμών και βεβαιώσεις εκτέλεσης εντολών για χρηματιστηριακές ή έξω-χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Δύο φορητους ηλεκτρονικους υπολογιστές.
Δύο πιστωτικές κάρτες της τράπεζας.
Το χρηματικό ποσό των 11.300 ευρώ, 19.915 δολάρια ΗΠΑ, 10.130 ελβετικά Φράγκα, 1.080 δολάρια Καναδά, 100 δολάρια Αυστραλίας.
Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας πρόεκυψε ότι, οι δράστες έχουν επενδύσει μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια, διαφόρων τραπεζών, χωρίς να αιτιολογούν την προέλευση των χρημάτων. Για το λόγο αυτό ενημερώθηκε η Επιτροπή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί το συνολικό ποσό της ηλεκτρονικής απάτης.
Seleo.gr News

Δεν υπάρχουν σχόλια: