Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Συνεχίζουν τον αγώνα παρά την τρομοκρατία

Με νέες επαναλαμβανόμενες απεργίες, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι του «Πόρτο Καρράς», στη Χαλκιδική παρά την τρομοκρατία και τις διώξεις που εξαπέλυσε η εργοδοσία με τη συνεργασία της αστυνομίας,
για να διασπάσει και να κάμψει τον αγώνα τους. Αγώνα διεκδίκησης των δεδουλευμένων που τους οφείλει η επιχείρηση από το Σεπτέμβρη, καθώς και τα επιδόματα αδείας για τους εποχιακούς.
Μετά από μήνυση της εργοδοσίας, το βράδυ της Τρίτης, συνελήφθησαν 3 συνδικαλιστές, οι οποίοι κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στο ΑΤ Αγίου Νικολάου και χτες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, όπου ζήτησαν και πήραν αναβολή της δίκης για αύριο Παρασκευή. Στο πλευρό τους έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου βρέθηκαν μαζικά εργαζόμενοι του «Πόρτο Καρράς», στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την ποινικοποίηση του αγώνα.
Η εργοδοσία, διά του εκπροσώπου της κατέθεσε 3 μηνύσεις σε βάρος των συνδικαλιστών που θα δικαστούν αύριο και μία μήνυση σε βάρος 15 εργαζομένων. Κατηγορεί εργαζόμενους και συνδικαλιστές για παράνομη βία για την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στο συγκρότημα, καθώς και για διατάραξη οικιακής ειρήνης, επειδή ενοχλήθηκαν οι πελάτες της. Για τη μήνυση σε βάρος των 15 εργαζομένων, ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση.
Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Χαλκιδικής του ΠΑΜΕ κατήγγειλε τη σύλληψη των συνδικαλιστών κι απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.

 http://www2.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: