Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

"Κουνανε μαντηλι", Σαλπι, Κοντρερας.

Στον ΠΑΟΚ τα οικονομικά προβλήματα είναι αρκετά και τα μόνα θετικά μηνύματα είναι τα εισιτήρια από τους αγώνες της Τούμπας και η θετικότατη ευρωπαϊκή του πορεία, συνεχίζοντας την παράδοση που χτίζει τα τελευταία τρία χρόνια. Γι' αυτό λοιπόν....
οι ιθύνοντες του συλλόγου έχουν αρχίσει εδώ και λίγο καιρό να καταστρώνουν τα πλάνα του ενόψει Ιανουαρίου.
Καταρχάς, στην περίπτωση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, έχει ήδη γίνει μία κουβέντα με τον Ζήση Βρύζα αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν με μερίδα του κόσμου, αλλά και τις αποδοχές του βάσει συμβολαίου. Σημειώνεται πως για την ώρα επίσημη πρόταση μείωσης των αποδοχών του δεν έχει γίνει από την πλευρά της ομάδας, ωστόσο η στάση του όταν έρθει εκείνη η ώρα θα εξαρτηθεί από την στάση που θα κρατήσει η διοίκηση στους συμπαίκτες του.
Εκτός αυτού, η περίπτωση του Έλληνα επιθετικού είναι πιο περίπλοκη από τα συμβόλαια κάποιων άλλων παικτών, αφού ο Σαλπιγγίδης δεν ολοκληρώνει τη συνεργασία του το ερχόμενο καλοκαίρι. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ άδραξαν την ευκαιρία του ταξιδιού τους στο Λονδίνο για να συζητήσουν ενδεχόμενη πώλησή του, στο ματς με την Τότεναμ. Κάτι που μπορεί να έβαζε τέλος στα «προβλήματα» του παίκτη και παράλληλα να τονώσει οικονομικά την ΠΑΕ. Όμως από τα όσα διαρρέονται δεν προέκυψε ουσιαστικό ενδιαφέρον.
Μια άλλη περίπτωση που χρίζει ιδιαίτερης αναφοράς είναι εκείνη του Πάμπλο Κοντρέρας, για τον οποίο στον ΠΑΟΚ έχουν ήδη αποφασίσει ότι αν δεχτεί να μείνει στην ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι η πρόταση που θα του γίνει θα είναι 300 - 400.000 ευρώ. Παρά ταύτα, σημειώνεται πως υπάρχει άρα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο ο Χιλιανός να αποχωρήσει τον Ιανουάριο.
Οι υπόλοιποι παίκτες για τους οποίους θα ηχήσει το καμπανάκι των μειώσεων είναι ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Κώστας Χαλκιάς (οι οποίοι αμείβονται με 350.000 ευρώ ετησίως) και θα ακολουθήσουν οι Λίνο και Αρίας, ακόμη και ο Μπαλάφας που αμείβεται με 150.000 ευρώ.
Από εκεί και πέρα, σε παίκτες που τα συμβόλαιά τους λήγουν το 2013 δεν είναι και εύκολο να γίνουν συζητήσεις για μειώσεις αφού και με το υπάρχον καθεστώς θεωρούνται αδικημένοι, όπως για παράδειγμα οι Βιεϊρίνια, Μαλεζάς και Φωτάκης, που στην παρούσα φάση μπορούν να βρουν συμβόλαια με περισσότερα χρήματα από αυτά που αμείβονται στον ΠΑΟΚ, άρα μάλλον θα πρέπει οι χειρισμοί να είναι λεπτοί.
Και τέλος, υπάρχουν τα συμβόλαια των μικρών, τα οποία όμως δεν «πονάνε» την ΠΑΕ.

www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: