Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Χαμός με τα τέλη κυκλοφορίας - Πολλοί καταθέτουν πινακίδες για να μην πληρώσουν!

- Βήμα - βήμα τι πρέπει να κάνετε εάν θέλετε να καταθέσετε τις πινακίδες του αυτοκινήτου σας
- Αυξημένα κατά 10% τα τέλη κυκλοφορίας του 2012
- Αναλυτικός οδηγός για να δείτε πόσα θα πληρώσετε σύμφωνα με τα κυβικά του ΙΧ σας

Ολο και περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κυρίως μεγάλου κυβισμού σπεύδουν στις εφορίες για να καταθέσουν πινακίδες καθώς........ αδυνατούν να πληρώσουν τα προσαυξημένα τέλη κυκλοφορίας για το 2012. Εάν υπολογίσει κανείς και την πανάκριβη τιμή της βενζίνης αλλά και την έκτακτη εισφορά για τα οχήματα άνω των 1928 κυβικών καταλαβαίνει πως είναι πλέον απαγορευτικό να συντηρείς αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού.

Οπως επιβεβαίωσε στο Νewsit o φοροτεχνικός Βαγγέλης Αμπελιώτης "τον τελευταίο καιρό ειδικά όσοι έχουν δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται και εχουν  μεγάλα αυτοκίνητα άνω των 1928 κυβικών τα οποία επιβαρύνονται και με την έκτακτη εισφορά εώς το 2014, σπεύδουν στις εφορίες για κατάθεση πινακίδων".

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ
Οπως εξηγεί ο κύριος Αμπελιώτης "για να καταθέσει κάποιος τις πινακίδες πρέπει να έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και να μην έχει κάποια παράβαση ή κάποιο χρέος που να αφορά στο αυτοκίνητό του. Αν διαπιστωθεί έστω και ένα χρέος από μια κλήση για παράδειγμα αυτο πρέπει να εξοφληθεί ή να ρυθμιστεί. Επίσης πρέπει ο ενδιαφερόμενος να έχει μαζί του την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και τις πινακίδες, το δίπλωμα και την ταυτότητά του και να απευθυνθεί στο τμήμα αυτοκινήτων της εφορίας. Η εφορία κρατά τις πινακίδες για έναν χρόνο. Εάν κάποιος θέλει να δηλώσει ακινησία του οχήματος πρέπει αφού τελειώσει με την εφορία να απευθυνθεί στις κατά τόπους νομαρχίες για να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Εάν κάποιος θελει να καταστρέψει το όχημα του θα πρέπει να συμβληθεί με κάποιο ιδιωτικό ΚΤΕΟ που θα αναλάβει αυτή τη διαδικασία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: