Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

H επιδερμίδα μας κουράζεται από το εργασιακό στρες

Οι δερματολόγοι λένε πως τα καλά γονίδια θα μας βοηθήσουν να δείχνουμε νέες για περισσότερο καιρό.
Το άγχος όμως όχι.
Η κατάσταση της επιδερμίδας εξαρτάται 30% από γενετικούς παράγοντες και 70% από τον τρόπο ζωή και τους εξωτερικούς παράγοντες.

Τι προκαλεί το άγχος του γραφείου στην..... επιδερμίδα μας:


•Σοβαρές δερματολογικές παθήσεις όπως η rosacea, το έκζεμα και η ψωρίαση συνδέονται με το στρες.


•Τα εξανθήματα και οι εφιδρώσεις είναι «το σπίρτο» που πυροδοτεί το στρες.


•Η ξηροδερμία και η πιτυρίδα είναι το αποτέλεσμα της υπερβολικής ανησυχίας για όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο στη ζωή σας.


•Η ακμή εμφανίζεται δριμύτερη και σε μεγαλύτερη ένταση όταν τα επίπεδα στρες στον οργανισμό μας χτυπούν κόκκινο.


•Οι λευκές τρίχες. Δυστυχώς, το άγχος μας τρώει όλη τη βιταμίνη Β. Η έλλειψη αυτής της βιταμίνης συνδέεται με το γκριζάρισμα των μαλλιών.


•Εάν μάλιστα «τα χάνετε» είστε στην εποχή που τα μαλλιά φυσιολογικά πέφτουν αλλά είστε και σε περίοδο στρες. Σε περίπτωση που η κατάσταση είναι ανησυχητική πρέπει να πάτε στο γιατρό σας. Μπορεί να χρειάζεστε περισσότερο σίδηρο ή μία συγκεκριμένη θεραπεία.


Μερικές συμβουλές:


Τι να κάνετε; Κατ’ αρχάς Ηρεμήστε. Εύκολο το λες βέβαια, δύσκολο το κάνεις, ειδικά όταν τα meeting και οι προθεσίμες σας κυνηγούν.


Να σηκώνεστε από το γραφείο κάθε μία ώρα και να κάνετε ένα δεκάλεπτο διάλλειμα κάθε τρεις ώρες. Κάντε μία φορά την ημέρα ένα μικρό περίπατο έξω. Είναι διαπιστωμένο ότι ο αέρας του γραφείου και κυρίως ο υπολογιστής κάνουν κακό στην επιδερμίδα.


Να πίνετε συχνά νερό και να ανοίγετε τα παράθυρα του γραφείου ώστε να ανανεώνεται ο αέρας.


Αντί να ξοδέψετε τα λεφτά σας σε ακόμα ένα ρούχο ή αξεσουάρ κρατήστε τα χρήματα για να κάνετε ένα δώρο ομορφιάς στον εαυτό σας. Κλείστε ραντεβού σε ένα spa για μία θεραπεία μασάζ και αποτοξίνωσης της επιδερμίδας από τους ρύπους της πόλης.


Αφού γυρίσετε σπίτι πάρτε μία μισάωρη σιέστα. Μην εξουθενώνετε τον οργανισμό σας με ασταμάτητα ραντεβού.


Κάντε κανονικά το ντεμακιγιάζ σας. Στη συνέχεια, κάντε μασάζ προσώπου ώστε να ενισχύστε τη μικροκυκλοφορία του αίματος και ξυπνήστε τους μύες του προσώπου.


Τα Σαββατοκύριακα απολαύστε ένα spa στο σπίτι και η επιδερμίδα σίγουρα θα σας το ανταποδώσει.

 jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: