Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Μέρκελ - Σαρκοζί : Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη

Διάρκειας 25 λεπτών ήταν η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Το κλίμα ήταν .......θετικό για την ελληνική πλευρά μετά και τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, καθώς φαίνεται ότι ικανοποιούν Βερολίνο και Παρίσι.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύθηκε ότι θα τηρήσει στο ακέραιο όλα όσα ορίζει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές θα προχωρήσουν άμεσα.  Σημείωσε επίσης την αναγκαιότητα της εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

«Η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου αποτελεί κοινή βούληση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του προέδρου Σαρκοζί και της καγκελαρίου Μέρκελ. Απέναντι στη μεγάλη φημολογία των τελευταίων ημερών, τονίστηκε από όλους ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρωζώνης» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αμέσως μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης.

«Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις έναντι των εταίρων της, διασφαλίζοντας, έτσι, την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος στήριξης. Οι αποφάσεις που έλαβε το υπουργικό Συμβούλιο τις τελευταίες ημέρες και τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και στη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων. Γιατί αυτό θα οχυρώσει την ελληνική οικονομία, θα ανακόψει τη διόγκωση του δημοσίου χρέους και θα ενισχύσει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας» κατέληξε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσαν «πεπεισμένοι» ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι εντός της Ευρωζώνης, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός τους εξέφρασε «την απόλυτη αποφασιστικότητα» της Αθήνας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Ο Σαρκοζί και η Μέρκελ έκαναν αυτή τη δήλωση μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον κ. Παπανδρέου.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η καγκελάριος υπογράμμισαν ότι είναι απαραίτητο τώρα περισσότερο από ποτέ να εφαρμοστούν απόλυτα οι αποφάσεις που υιοθετήθηκαν στις 21 Ιουλίου από τους ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα της Ευρωζώνης» ανέφερε σε ανακοίνωση της η γαλλική προεδρία.  Το ίδιο σημείωσε σε ανακοίνωση του ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τόσο η γαλλική προεδρία όσο και ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ υπογράμμισαν σε ανακοινώσεις τους ότι ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασαν στον Έλληνα πρωθυπουργό τη σημασία της αυστηρής και αποτελεσματικής εφαρμογής του προγράμματος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, που υποστηρίζεται από τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ «η οποία είναι προϋπόθεση για την καταβολή των μελλοντικών δόσεων του προγράμματος».

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η καγκελάριος είναι πεπεισμένοι ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι εντός της Ευρωζώνης. Η εφαρμογή των δεσμεύσεων του προγράμματος είναι απαραίτητη ώστε η ελληνική οικονομία να μπορέσει να επανέλθει στο δρόμο της διαρκούς και ισορροπημένης ανάπτυξης. Η επιτυχία του σχεδίου ανάκαμψης της Ελλάδας θα ενισχύσει τη σταθερότητα της Ευρωζώνης» κατέληξε η γαλλική προεδρία.

«Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί στην τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου τάχθηκαν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» ανέφερε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: