Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Γιάννης Δριβελέγκας στην 9η Γιορτή του Αγρότη του Δήμου Δίου – Ολύμπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ομιλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Δριβελέγκα
στην 9η Γιορτή του Αγρότη του Δήμου Δίου – Ολύμπου
«Να αγαπήσουμε την Ελλάδα και τα προϊόντα μας»
«Να αγαπήσουμε τον τόπο μας και τα προϊόντα μας» ήταν το μήνυμα που απέστειλε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας από το βήμα της 9ης Γιορτής του Αγρότη που διοργάνωσε στην Καρίτσα το περασμένο Σαββατοκύριακο (17 και 18 Σεπτεμβρίου) ο Δήμος Δίου – Ολύμπου του νομού Πιερίας.
Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός κατά την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων της 9ης Γιορτής του Αγρότη εγκαινίασε το περασμένο Σάββατο στην Καρίτσα την Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων και Αγροτικής Τεχνολογίας. Κατά την ομιλία του, ο κ. Δριβελέγκας υπογράμμισε την αναγκαιότητα της προτίμησης των ελληνικών προϊόντων από τους Έλληνες πολίτες και παράλληλα επισήμανε τη σημασία της σύνδεσης της παραγωγικής διαδικασίας με τον τουρισμό.
«Η Μακεδονία είναι ένας ευλογημένος τόπος και παράγουμε όλα τα προϊόντα. Και καλούς ανθρώπους έχουμε που παράγουν και καλά και.....
ποιοτικά προϊόντα έχουμε, μας λείπει, όμως, η οργάνωση. Εκείνο όμως που πρέπει κυρίως να κάνουμε είναι να αγαπάμε τον τόπο μας και να αγαπάμε τα προϊόντα μας. Όταν πηγαίνουμε στα σούπερ μάρκετ, στα μαγαζιά, οπουδήποτε, καλό είναι να ρίχνουμε μια ματιά και να βλέπουμε εάν είναι ελληνικά και τοπικά προϊόντα αυτά που θέλουμε να αγοράσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας αναφερόμενος στη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό, πρόσθεσε τα εξής: «Μιλάω εδώ, σ’ έναν τόπο, την Πιερία που έχει μια τεράστια δυνατότητα της σύνδεσης της παραγωγικής διαδικασίας με τον τουρισμό. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο και σ’ αυτή την κατεύθυνση πρέπει να βοηθήσουν τόσο το ξενοδοχειακό επιμελητήριο όσο και οι αγρότες, ώστε τα τοπικά μας προϊόντα όχι μόνο να καταναλώνονται εδώ, αλλά και να αποτελούν διαφήμιση για τον τόπο μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: