Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Το εγκώμιο Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής πλέκει η Ryanair!

Εγκωμιαστικά σχόλια για τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική περιλαμβάνει κείμενο που φιλοξενείται στο RyanAir Magazine, το περιοδικό που διανέμεται...

στα αεροσκάφη της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας Ryanair! Το περιοδικό κάνει εκτενή αναφορά σε αξιοθέατα των δυο περιοχών καθώς και στις κύριες πολιτιστικές τους εκδηλώσεις.
Το κείμενο έχει τίτλο "Ο κόλπος των Θεών και ξεκινά λέγοντας: "Από τις παραλίες της Χαλκιδικής έως τα αξιοθέατα της πόλης της Θεσσαλονίκης, η Βόρεια Ελλάδα τα έχει όλα. Θα πρέπει να δείτε την ομορφιά της για να την πιστέψετε". Στο αφιέρωμα γίνεται αναφορά στις παραλίες της Σιθωνίας, στο κρασί του Κτήματος Γεροβασιλείου και στις λιχουδιές που μπορεί κανείς να απολαύσει στη Χαλκιδική.
Σε οτι αφορά τη Θεσσαλονίκη, γίνεται εκτενής αναφορά στα Ανάκτορα του Γαλερίου, τη Ροτόντα, τις εκκλησίες που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό Μουσείο, καθώς και τον Λευκό Πύργο.
Ο συγγραφέας μεταφέρει τον αναγνώστη και στη "γαστριμαργική Θεσσαλονίκη" αναφέροντας τα γλυκά του "Χατζή" και το καλό φαγητό του "Κρεοπωλείου", ενώ για βραδινή διασκέδαση προτείνει τα μαγαζιά της Βαλαωρίτου και το Ρεμπετάδικο "Βεντέτα".

ΠΗΓΗ: thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια: