Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΕΛΑΣ: Υπολειτουργεί σε Χαλκιδική και Πιερία

Με το στόλο των περιπολικών να... πνέει τα λοίσθια, τους αστυνομικούς να επαρκούν με το ζόρι για να καλυφθούν οι βάρδιες, τους ασυρμάτους να υπολειτουργούν λόγω βλαβών στις κεραίες και τα οχήματα να τροφοδοτούνται με καύσιμα μόνο χάρη στο φιλότιμο κάποιων ιδιωτών βενζινοπωλών, καλούνται οι αστυνομικές υπηρεσίες Χαλκιδικής και Πιερίας να «βγάλουν» το φετινό καλοκαίρι. Σ' όλα αυτά πρέπει να προστεθούν και οι συνοδείες υπουργών και επισήμων από χώρες των Βαλκανίων, τις οποίες πρέπει να καλύψουν οι αστυνομικοί, κυρίως της Χαλκιδικής, με συνέπεια να μειώνεται ακόμη περισσότερο ο αριθμός της δύναμης που βγαίνει σε περιπολίες.

Οι ενώσεις αστυνομικών και των δύο νομών έχουν απευθυνθεί επανειλημμένα στο υπουργείο ζητώντας ενίσχυση της δύναμης και αντικατάσταση των παλιών οχημάτων, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί λύση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νομό Πιερίας στάλθηκαν με τακτικές μεταθέσεις μόνο...
τρία άτομα, ενώ εκκρεμεί η ενίσχυση των υπηρεσιών της Χαλκιδικής με 15 άτομα από τη Θεσσαλονίκη, καθώς αντέδρασε αρνητικά το... αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Η ΕΛΑΣ στο... συνεργείο


Στη Χαλκιδική υπηρετούν σήμερα περίπου 450 αστυνομικοί, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε περισσότερες από 100. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικών, από τα συνολικά 105 περιπολικά, τζιπ και δίκυκλα που υπάρχουν στις υπηρεσίες του συγκεκριμένου νομού, τουλάχιστον το 70% παρουσιάζει συχνές βλάβες, με συνέπεια τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στα συνεργεία παρά στους δρόμους για περιπολίες. «Υπάρχουν υπηρεσίες που διαθέτουν μέχρι και πέντε οχήματα, ωστόσο μόνο το ένα από αυτά μπορεί να κινηθεί. Τα υπόλοιπα έχουν σοβαρές βλάβες. Δυστυχώς, σχεδόν τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα έχουν στη διάθεσή τους ένα, στην καλύτερη περίπτωση δύο οχήματα, που λειτουργούν», εξηγεί αστυνομικός. Οπως εξηγούν συνδικαλιστές, στο νομό Χαλκιδικής υπάρχουν μόνο 15 οχήματα που είναι δύο ή τριών χρόνων. Ολα τα άλλα είναι παλιά και τα κοντέρ τους έχουν γράψει από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μέχρι και 1.000.000 χιλιόμετρα. Παράλληλα, πρόσφατα επιδιορθώθηκε η μία από τις δύο κεραίες, που παρουσίαζε βλάβη, με συνέπεια να αποκατασταθούν μέχρι ενός σημείου οι επικοινωνίες μέσω ασυρμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι πρόσφατα το Κέντρο δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τα περιπολικά, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να ενημερώνονται για τα διάφορα περιστατικά μόνο μέσω κινητών τηλεφώνων.

«Αγκάθι» οι αφίξεις επισήμων

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα περισσότερα αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται σε παραλιακές περιοχές το προσωπικό δεν υπερβαίνει τα 30 με 35 άτομα, ενώ πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα άτομα αυτά χωρίζονται σε βάρδιες και φυσικά σχεδόν πάντοτε λείπουν κάποιοι με άδειες. «Οι υπηρεσίες στις οποίες χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ενίσχυση είναι τα Αστυνομικά Τμήματα Κασσανδρείας, Ν. Μουδανιών, Καλλικράτειας, Ιερισσού και φυσικά η Τροχαία Ν. Μουδανιών, αλλά και Πολυγύρου», αναφέρει χαρακτηριστικά αστυνομικός, που υπηρετεί στο νομό. Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από πληροφορίες, η κατάσταση τη θερινή περίοδο δυσχεραίνει και από τις συνεχείς αφίξεις επισήμων, για τις μετακινήσεις των οποίων απαιτείται σημαντική δύναμη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα μόνο καλοκαίρι μπορεί να καταγραφούν μέχρι και 30 - 40 αφίξεις επισήμων, κυρίως υπουργών, υφυπουργών και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών κυβερνήσεων από βαλκανικές ή άλλες χώρες. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε μετακίνηση ενός επισήμου απαιτείται πάντα ένα όχημα ως προπομπός και ένα δεύτερο όχημα ως συνοδευτικό, με συνέπεια να μειώνονται οι περιπολίες για να καλυφθούν οι συγκεκριμένες ανάγκες. Στο μεταξύ, προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και με τα καύσιμα εάν μέσα στις επόμενες ημέρες δεν πληρωθούν οι ιδιώτες πρατηριούχοι βενζίνης για το μήνα... Απρίλιο.

Πηγή: agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: