Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Κοινές περιπολίες Ελλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών στη Β. Ελλάδα


Κοινές περιπολίες σε τουριστικές περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης και Καβάλας πραγματοποιούν από χθες, Έλληνες και Βούλγαροι αστυνομικοί, επεκτείνοντας επί ελληνικού εδάφους την αντίστοιχη δράση, που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο στο βουλγαρικό τουριστικό θέρετρο Μπάνσκο.
Στο πλαίσιο της νέας αυτής πρωτοβουλίας, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου και ο Βούλγαρος γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και......
.... αρχηγός της Αστυνομίας της γείτονος, Καλίν Γκεοργκίεφ, υπέγραψαν στη Θεσσαλονίκη το σχετικό κείμενο Κανόνων για τη συγκρότηση των κοινών περιπολιών.
Όπως προβλέπεται από την υπογραφείσα συνεργασία, στις κοινές περιπολίες θα συμμετάσχουν έξι Βούλγαροι αστυνομικοί -γνώστες της ελληνικής γλώσσας- οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν έως τις 21 Αυγούστου περιπολίες στις παραλίες της Νέας Περάμου και του Οφρυνίου Καβάλας, καθώς και της Ασπροβάλτας και του Σταυρού Θεσσαλονίκης. Η επιλογή των συγκεκριμένων περιοχών έγινε ύστερα από πρόταση των ελληνικών αρχών, καθώς συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό Βούλγαρων τουριστών.

Τι προβλέπει το κείμενο των Κανόνων
Στο κείμενο των Κανόνων που υπογράφηκε από τις δυο πλευρές προβλέπονται, μεταξύ άλλων, ότι κύριο καθήκον των Βούλγαρων αστυνομικών είναι να επιλαμβάνονται σε περιστατικά που αφορούν ομοεθνείς πολίτες τους, χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες, ασκώντας την αποστολή τους υπό την καθοδήγηση και την παρουσία των Ελλήνων συναδέλφων τους, στο πλαίσιο της πρόληψης της εγκληματικότητας και της προστασίας της δημόσιας τάξης.
Ταυτόχρονα, οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν την κάλυψη των δαπανών στέγασης και σίτισης των Βούλγαρων αστυνομικών, ενώ οι βουλγαρικές αρχές καλύπτουν τις δαπάνες μεταφοράς των αστυνομικών, την ατομική τους ασφάλιση για την παροχή ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, καθώς και την ημερήσια αποζημίωσή τους, σύμφωνα με την εθνική τους νομοθεσία.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: