Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Καλλικράτεια: Κλέβουν το χώρο των παιδιών τους!!! ΝΤΡΟΠΗ!

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ ο οποίος  περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη Ν.Καλλικράτεια. Χρησιμοποιούν, με αποφάσεις του Δήμου, και παρά τις αντιδράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων την σχολική αυλή ως πάρκινγκ αυτοκινήτων. Ίσως κάποιοι πιστεύουν πως υπάρχουν πράγματα μεγαλύτερης αξίας και σημασίας από αυτήν των παιδιών και του παιχνιδιού τους! ΚΡΙΜΑ και αλίμονο σε δημοτικούς άρχοντες που λειτουργούν με τέτοιον τρόπο!  
"Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από μια κοινωνία που έχει προτεραιότητα για το που θα βάλει τα αυτοκίνητα της και όχι τα παιδιά της. Το ΠΑΡΚΙΝΓΚ άνοιξε στην αυλή του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ν.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, στις 4 Ιουλίου σπάζοντας «κάποιος» για άλλη μια φορά το..... λουκέτο.


Για κάποιους δεν είναι ιεροσυλία αλλά επιτακτική ανάγκη, «θέλουμε θέσεις παρκινγκ για να χωρέσει ο κόσμος να δουλέψει η αγορά»… Υποκρισία, σχεδόν όλοι παρκάρουν μπροστά στα μαγαζιά τους με ένα, δύο και τρία αυτοκίνητα, επιπλέον είναι αδύνατον να καταλάβει ο υποψήφιος πελάτης που και αν θα βρει, αυτό που ψάχνει αν δεν ξεσύρει ένα τουλάχιστον μαγιό, δεν φορέσει κατά λάθος ένα τουλάχιστον ζευγάρι παντόφλες και δεν ξεχάσει ποιος είναι από την κουτουλιά στα διάφορα “stands”. Ελάχιστοι συμπαθούν το περπάτημα και η αισθητική δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί. Κανείς δεν βάζει τάξη. Το σχολείο είναι γεμάτο με «εν αγνοία τους» παράνομους καταληψίες όπως και οι δρόμοι με διπλοπαρκαρισμένους. Χάος! καμιά σήμανση δεν οδηγεί κανέναν πουθενά. 
Παιδιά και αυτοκίνητα σε μια επικίνδυνη «αρμονία», οι υλικές ζημιές στα κτήρια και τις εγκαταστάσεις των σχολικών κτηρίων καταγράφονται.  Για κάποιους όμως αυτό που γίνεται χρόνια τώρα πρέπει να συνεχίσει να γίνεται. Έτσι λένε αυτοί που δεν θέλουν να έχουμε καμιά ελπίδα. Εμείς όμως θέλουμε να έχουμε μια ελπίδα : να απαλλαγούμε από αυτούς! Αυτούς που η ιδιοτέλειά τους έχει παγιδέψει τον τόπο στο αδιέξοδο της καμιάς προοπτικής.
 Η διαμαρτυρία του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την αυθαιρεσία της παραβίασης και της κατάληψης  από αυτούς αναμενόμενη. Το αδιέξοδο για το που θα παίζουν τα παιδιά για αυτούς αδιάφορο. Η ανυπαρξία έγκαιρου σχεδιασμού για τις θέσεις ΠΑΡΚΙΝΓΚ δεν προσάπτεται σε κανέναν. Η γνωμοδότηση του Τοπικού συμβουλίου έχει την σχετική βαρύτητα, όπως και η αίτηση του τοπικού συλλόγου των επαγγελματιών η οποία έγινε 5 Ιουλίου, μόλις κοινοποιήθηκε η διαμαρτυρία του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων. Ακολούθησε διάλογος, Σάββατο 9 Ιουλίου με Αντιδήμαρχο, σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων πρόεδρο επαγγελματιών, δημοτικούς συμβούλους πολίτευσης και αντιπολίτευσης (πλην του τοπικού, που έλαμψαν δια της απουσίας τους) και άλλους φορείς και επαγγελματίες, κατά τον οποίο, η διαμαρτυρία κατά του προέδρου των επαγγελματιών που ενθαρρύνει την κατάχρηση του χώρου των σχολείων ήταν ομόφωνη. Δεν δόθηκε καμία εξήγηση για την αυθαιρεσία και δεν αναλήφθηκε καμιά ευθύνη για τις ζημιές.  Η παρέμβαση των δημοτικών συμβούλων που αγκάλιασαν το θέμα με θέρμη, δεν ήταν ικανή να τελειώσει το θέμα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Δευτέρα 11 Ιουλίου, την στιγμή που η σχολική επιτροπή ήταν σαφής και γνωμοδότησε αρνητικά σε τέτοια χρήση. Η δημοτική αστυνομία δεν έχει την κατάλληλη εντολή για να παρέμβει και η καθυστέρηση για «κάποιους» είναι το ποθητό ζητούμενο. Η νομοθεσία όμως είναι σαφής και γνωστή πλέον σε όλους τους αρμόδιους, η σχετική χρήση θέλει άδεια από το Υπουργείο. Γιατί λοιπόν ο Δήμαρχος μέχρι στιγμής δείχνει να προστατεύει την αυθαιρεσία? Γιατί αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη?"
Λίγα μαθήματα Δημοκρατίας από τον διάλογο που ακολουθεί :
ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του Τοπικού Συμβουλίου του Δ.Δ. Ν.Καλλικράτειας που προλόγισε σε εκδήλωση των Δημ. Σχολείων της Ν.Καλλικράτειας ένα βιβλίο σχετικό με έναν κο Ευρωπαίο. Γνωμοδότησε θετικά μέσα από το τοπικό συμβούλιο για θέσεις πάρκινγ στο προαύλιο των δύο δημοτικών και δέχθηκε τον ακόλουθο σχολιασμό σε σελίδα στο facebook, ο οποίος ξεκίνησε έναν πολύ ενδιαφέρον δημόσιο διάλογο. Ο διάλογος αυτός δεν επαλήθευσε καμιά προσδοκία να δείξει ανάλογη ευαισθησία,  όπως και με την ενημέρωση των παιδιών για την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για άλλες προσδοκίες τα συμπεράσματα δικά σας…
    Σχολιαστής Α… έγραψε: Ο κος Ευρωπαίος παρκάρει το αυτοκίνητό στην αυλή του σχολείου! Σε ποιο τεύχος θα κυκλοφορήσει, να ενημερώσουμε τα παιδιά για το πόσο νοιαζόμαστε για τις δικές μας και μόνο ανάγκες?
ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ έγραψε: Πράγματι, Ευρωπαίοι πολίτες παρκάρουν τα αυτοκινητα τους στην αυλή του σχολείου. Προσωπικά κρίνω επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας χωρων σταθμευσης απο την διοικηση του δημου προς εξυπηρέτηση ολων των ευρωπαίων πολιτων,μικρων και μεγάλων, επειδη ομως δεν αποτελω μελος της διοικησης του δημου αλλα της αντιπολιτευσης και ταυτοχρονα θεωρω πως ειμαι υπευθυνο,σοβαρο άτομο και αρκετα ρεαλιστρια προτεινω να απευθυνθειτε στην διοικηση του δημου η οποια και θα σας απαντησει υπευθυνα για το εαν και ποτε σκοπευει να κυκλοφορησει κπ τευχος σχετικο με το θεμα.Απο πλευρας μου το μονο που μπορω να κανω ειναι να καταθεσω τις προτασεις μου εαν και εφοσον μου ζητηθουν εγγραφής και επισήμως.
  
 Σχολιαστής Α …. έγραψε :Η υπογραφή σου υπάρχει σε γνωμοδότηση του τοπικού. Ρωτήθηκες αν δεν το κατάλαβες κι απάντησες κιόλας. Ποιόν εξυπηρετείς κάνοντας γαργάρα την σχετική νομοθεσία και τις ανάγκες των παιδιών?
 ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ έγραψε: "Παρακαλω πολυ, οχι σε μενα τετοιου ειδους ερωτησεις!" 
 "Κ. Α   λυπαμαι πολυ αλλα δεν θα απαντησω μεσω facebook. Ειναι σοβαρα θεματα αυτα και το επιπεδο σοβαροτητας των θεματων αυτων δεν μου επιτρεπει να τα σχολιαζω μεσω διαδικτυου! Ειμαι προθυμη και στην διαθεση οποιουδηποτε δημοτη να απαντησω επι των θεματων αυτων εγγραφως και δημοσιως! Επιπλεον σας ενημερωνω πως εχετε κανει λαθος γιατι δεν θελω να πιστεψω πως ψευδεστε αφου η υπογραφη μου δεν υπαρχει σε γνωμοδοτηση του τοπικου συμβουλιου οσον αφορα το σχετικο θεμα." 
ΕΚΠΛΗΞΗ!!! ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ – ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΠΑΛΙ ΜΕΣΩ facebook και ο  Σχολιαστής Α συνεχίζει....
Σχολιαστής Α  έγραψε: Αγαπητή μου δεν συνηθίζω να λέω ψέματα, ήσουν στο ψηφίζουμε ομόφωνα ή δεν ήσουν?
ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ έγραψε : κ. Α  τις υπογραφές των μελων δεν τις βλέπουμε στο παραπανω εγγραφο παρα μόνο του προέδρου. Αλλα με εντυπωσιαζει το γεγονος της μη παρουσιας σας στο τοπικό συμβουλιο την ημερα που πραγματοποιηθηκε η συζήτηση επι του συγκεκριμένου θεματος γιατι απο την στιγμη που υπήρχε διαφορετικη αποψη θα επρεπε να εισακουστει! Δυστυχώς κατι τετοιο δεν πραγματοποιήθηκε απο το συλλογο σας. Θεωρω λοιπον πως αν υπηρχε πραγματικο ενδιαφέρον θα φροντίζατε τουλαχιστον να ησασταν παρων στην συνεδριαση και να εκφράζατε την αποψη σας! Τα τοπικα συμβουλια δεν πραγματοποιούνται κεκλεισμενων των θηρών! Καθε δημοτης και πόσο μαλλον ενας επισημος συλλογος εχει το δικαιωμα να παρακολουθήσει τις συνεδριασεις των τοπικων και δημοτικων συμβουλίων! Αυτη άλλωστε ειναι και η <<μαγεια>> της δημοκρατίας!
Σχολιαστής Α….  έγραψε: Με ρωτάς γιατί δεν πήγα κάπου που δεν με κάλεσαν? Αυτονόητο νομίζω! Γιατί δεν απαντάς στην ερώτησή μου? Δεν πρέπει να σε απασχολήσει το ομόφωνα χωρίς τις υπογραφές σας? Ευχαριστώ που με βοήθησες να καταλάβω πως λειτουργεί η δημοκρατία! Μήπως δεν ήταν κανένας σας εκεί ? Μη με βάζεις σε τέτοιες σκέψεις...
ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ έγραψε¨:
Δυστυχως Κ.Α   αλλα παλι κανετε λαθος!Μενω εκπληκτη γιατι δεν περιμενα απο εσας να κανετε τοσα πολλα λαθη μεσα σε μια ημερα!Αλιμονο εαν θα επρεπε να στελνονται προσκλησεις καθε φορα που πραγματοποιειται συμβουλιο σε ολους τους δημοτες και σε ολους τους φορεις του δημου!Κατα την γνωμη μου αυτοι που ενδιαφερονται για το κοινο καλο και το συμφερον του τοπου φροντιζουν οχι μονο να ειναι ενημεροι αλλα να παρακολουθουν και να καταθετουν προτασεις επι των θεματων που τους απασχολουν.
"Θα σας ξαναπαρακαλεσω οχι τετοιου ειδους ερωτηματα σε μενα! Δυστυχως δεν ησασταν εσεις εκει!Πραγμα που ωφειλατε να ειχατε κανει.Ωστοσο ως συμβουλος της δημοτικης κοινοτητας Νεας Καλλικρατειας σας ενημερωνω οτι προσεχως θα εχουμε συμβουλιο και επομενως θα ηθελα να ακουσω επισημα την αποψη σας και τις προτασεις σας επι του συγκεκριμενου θεματος και να σας παρουσιασω τις δικες μου εγγραφως γιατι δεν εχω σκοπο να συνεχισω εναν τετοιο διαλογο μεσω του διαδικτυου." 
Σχολιαστής Α….  έγραψε Έχω συντριβεί από τα λάθη μου, αλλά μαθαίνω γρήγορα και πάλι σ' ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: