Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ένας ακόμη νεκρός από την έκρηξη στην Κύπρο


Ένας ακόμη θάνατος μετά τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί, της Κύπρου βεβαιώθηκε σήμερα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 13. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται ....
.....η έρευνα για τη διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος, με όλα τα έγγραφα του για τη φύλαξη του φορτίου στη ναυτική βάση να αποστέλλονται στους ποινικούς ανακριτές. Από την πλευρά του, το ΑΚΕΛ καταγγέλλει πρόκληση «πολιτικής αστάθειας» μετά τα χθεσινά επεισόδια έξω απότ ο προεδρικό μέγαρο.
Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν, επιβεβαιώθηκε σήμερα η διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου του 19χρονου Αντώνη Χαραλάμπους, ο οποίος νοσηλευόταν από προχθές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (ΜΕΘ),.
«Σήμερα το πρωί διενεργήθηκε εξειδικευμένη απεικονιστική εξέταση, με την οποία επιβεβαιώθηκε η διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου. Η ανακοίνωση του θανάτου έγινε στους οικείους του ασθενούς σήμερα το απόγευμα από ομάδα θεραπόντων ιατρών και ψυχολόγων», αναφέρει το ανακοινωθέν.
Σε εξέλιξη έρευνες για τη φύλαξη του φορτίου
Στο μεταξύ, επίσημη ανακοίνωση αναφέρει πως όλο το έγγραφο υλικό, που αφορά στη φύλαξη του φορτίου στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» έχει δεσμευτεί στο Κεντρικό Αρχείο του υπουργείου Άμυνας και από το πρωί παραδίδεται στους ποινικούς ανακριτές. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι όλα τα εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα φυλάγονται στο αρχείο του Υπουργείου, σύμφωνα με τις νενομισμένες διαδικασίες.
«Σε καμία περίπτωση δεν καταστρέφονται έγγραφα, ούτε παραποιούνται με οποιοδήποτε τρόπο, ούτε εντός, ούτε εκτός του υπουργείου Άμυνας», καταλήγει η ανακοίνωση.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΡΙΚ, ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης δήλωσε πως μόνο η αστυνομία μπορεί να αναλάβει το τιτάνιο έργο της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να ανατεθεί μια τέτοιας έκτασης υπόθεση σε ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές.
Ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι το απόγευμα θα έχει την πρώτη σύσκεψη με την Αστυνομία για μεθόδευση της διερεύνησης. Ο κ . Κληρίδης ανέφερε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας αναμένεται να προωθήσει το διορισμό ερευνητικής επιτροπής, με οδηγίες να καταλήξει σε αποφάσεις το ταχύτερο δυνατό.
Ο ίδιος εισηγήθηκε η επιτροπή να είναι μονομελής και ταυτόχρονα να διοριστούν και εμπειρογνώμονες βοηθοί.
Πρόκληση «πολιτικής αστάθειας» καταγγέλλει το ΑΚΕΛ
Στο μεταξύ, τη λύπη για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, μετά την έκρηξη στη ναυτική βάση, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕ Άντρος Κυπριανού, διατυπώνοντας, παράλληλα, επικρίσεις κατά πολιτικών δυνάμεων που επιχειρούν, όπως είπε, να προκαλέσουν «οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση και πολιτική αστάθεια».
Υποστήριξε, ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τα δικαιολογημένα συναισθήματα του πόνου και της αγανάκτησης του λαού, και επιχειρούν να τα μετατρέψουν σε απαίτηση για απομάκρυνση της κυβέρνησης από την εξουσία.
Αναφερόμενος στα χθεσινοβραδινά επεισόδια έξω από το προεδρικό μέγαρο, ο κ. Κυπριανού επισήμανε ότι τα εξτρεμιστικά στοιχεία, που επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν τον ανθρώπινο πόνο, καλλιεργώντας εμφυλιοπολεμικό κλίμα, πρέπει να απομονωθούν. Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ απηύθυνε έκκληση σε όλους τους λογικούς και εχέφρονες πολίτες, να μην επιτρέψουν μεταφορά, στην Κύπρο, φαινομένων που συμβαίνουν σε άλλες χώρες, αλλά και έκκληση προς τα πολιτικά κόμματα, αυτές τις δύσκολες ώρες, να θέσουν υπεράνω όλων το εθνικό συμφέρον.
Από την πλευρά του, το Κίνημα Οικολόγων χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη τη βία που άσκησε η Αστυνομία, στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης στο προεδρικό μέγαρο και καλεί σήμερα τους πολίτες σε ειρηνικές δυναμικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Ταυτόχρονα, οι Οικολόγοι καταδικάζουν τις συμπεριφορές εθνικιστικών ομάδων και κάνουν λόγο για προβοκατόρικες ενέργειες, οι οποίες «δημιουργούν άλλοθι σε αυτούς που ο λαός προσπαθεί να καταγγείλει και να καταδικάσει».
ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: