Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

SANI FESTIVAL 2011: ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

Με νέες θεματικές ενότητες, γιορτινή διάθεση, αλλά και μείωση στην τιμή των εισιτηρίων ως απάντηση στην οικονομική κρίση, το Sani Festival ανοίγει την αυλαία του στις 15 Ιουλίου και υποδέχεται σημαντικούς ξένους και Έλληνες μουσικούς και για πρώτη φορά καλλιτέχνες από τον κόσμο του θεάτρου.

Στο λογότυπο του Φεστιβάλ πρωταγωνιστεί φέτος ένα πουλί που πετάει. «Πρόκειται για ένα πουλί που πετάει χωρίς να ξέρει πού πηγαίνει, όπως λίγο ή πολύ κανείς μας δεν ξέρει που πηγαίνει στις μέρες μας, αλλά κελαηδάει. Αυτό είναι το Sani Festival», τόνισε σε σχετική συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της «Σάνη Α.Ε.», Σταύρος Ανδρεάδης.

Κεντρική ενότητα στο πρόγραμμα του......
Φεστιβάλ παραμένει το «Jazz on the Hill», που φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια του (αποτέλεσε προπομπό του Φεστιβάλ ένα χρόνο πριν από την πρώτη διοργάνωσή του). Στο πλαίσιο του «Jazz on the Hill» θα φιλοξενηθούν φέτος στο λόφο της Σάνης ο Αμερικανός σαξοφωνίστας, Ντέιβιντ Μάρεϊ (15/7), ο Ιταλός μινιμαλιστής πιανίστας, Λουντοβίκο Αϊνάουντι (16/7) και ο Γάλλος Ρενό Γκαρσία- Φονς, που συνδυάζει μοναδικά στη μουσική του την κλασική, τζαζ και έθνικ μουσική (17/7).

Γνώριμη στο κοινό είναι ακόμα μία ενότητα του Φεστιβάλ, το «
Sounds of the world» που θα διεξαχθεί στις 22-24/7 στο λόφο της Σάνης, με τη συμμετοχή της Γαλλομαροκινής Χίντι Ζαρά, που έχει χαρακτηριστεί ως «η νέα Μπίλι Χόλιντεϊ», του σχήματος παραδοσιακής μουσικής από το Κεμπέκ «De Temps Antan» και του τσιγγάνικου συγκροτήματος «!Dela Dap».
Θα ακολουθήσουν στον ίδιο χώρο ελληνικές συναυλίες: της Καμεράτας που θα συμπράξει με το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή για την απόδοση συνθέσεων του Μάνου Χατζιδάκι σε τζαζ ύφος (30/7), του Γιάννη Βακαρέλη με τον Μανώλη Μητσιά (6/8) και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη (13/8).

Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει θεατρικές παραγωγές στο νέο υπαίθριο θέατρο «Garden Theatre» χωρητικότητας 700 θέσεων. «Στόχος μας είναι να καλύψουμε το κενό της επαφής του κοινού με την πρωτοπορία του θεάτρου», εξήγησε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Όλγα Ταμπουρή- Μπάμπαλη. Θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις «Καταλόγια» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Οικονομίδη (4-5/8) και «Σκοτεινό σπίτι» σε σκηνοθεσία Χρήστου Λύγκα (11-12/8).

Μια ακόμα νέα ενότητα είναι το «Fine Greek Music Talents», που δίνει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο «Garden Theatre». Η αυλαία του Φεστιβάλ θα πέσει με την ενότητα «Classical Waves» (αποτελεί μετονομασία της ενότητας «Sani Classic»), στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν τέσσερις συναυλίες (26-27/8 και 2-3/9) και δύο masterclasses.

Δεν υπάρχουν σχόλια: