Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Τράπεζες: Να δούμε πώς πουλάνε το Τ.Τ.! Ναι γα δείτε να παίρνετε ιδέες!


Από την πολύ κινητικότητα προσέξτε μην ξεγοφιαστείτε!

Tην επίσημη προκήρυξη για την ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναμένουν οι τράπεζες (Εθνική και Eurobank), διαψεύδοντας παράλληλα κάθε ενδιαφέρον για μια τριπλή ή διπλή συγχώνευση.

Σε μια δεύτερη ανάγνωση, λοιπόν, παρά τις........ διαψεύσεις, υπάρχει μια κινητικότητα η οποία, αν εκδηλωθεί, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να προκαλέσει ραγδαίες αλλαγές καθώς θα εξαναγκάσει σε κινήσεις και τις υπόλοιπες τράπεζες.

Με άλλα λόγια, η Eθνική και η Eurobank -που κατέχουν μετοχές- θέλουν να δουν την πρόσκληση, τους όρους και, κυρίως, για την πώληση αν θα πραγματοποιηθεί με μετρητά ή και ανταλλαγή μετοχών.


Επίσης, δεν έχει διευκρινιστεί τι θα συμβεί με τη συμμετοχή του Ταχυδρομικού στην Τράπεζα Αττικής.


Σε ό,τι αφορά πάντως το τριπλό σενάριο συγχώνευσης, το οποίο ανακινήθηκε μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας κ. Α. Ταμβακάκη, στέλεχος της Εθνικής το απέρριπτε καθώς «δεν έχουν πραγματοποιηθεί κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση».


Από την άλλη πλευρά, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, παρά την κερδοφορία στο α’ τρίμηνο, δεν είναι η τράπεζα του 2007- 2008, όταν Εθνική και Eurobank αποκτούσαν τις μετοχές.


Αντίθετα, με εκείνη την εποχή το Ταχυδρομικό διαθέτει και το «αγκάθι» της ΤΒΑΝΚ - για την οποία λέγεται ότι ζητήθηκε ρευστότητα. Καμία τράπεζα δεν θα ήθελε να εμπλακεί σε νέες περιπέτειες όταν ήδη αντιμετωπίζει εκροές, επισφάλειες, ομόλογα και αυξημένες απαιτήσεις από την ΕΚΤ.


Ενδιαφέρον και από ξένους

Εκτός από τις ελληνικές τράπεζες, για τις ιδιωτικοποιήσεις ενδιαφέρον επιδεικνύουν και ξένες τράπεζες οι οποίες έχουν παρουσία τελευταία στην Ελλάδα -όπως η Γαλλική BNP Paribas, η ιταλική Unicredit και, η Deutche Bank. Οπως αναφέρει επιχειρηματίας ο οποίος συνομιλεί μαζί τους, όλοι δείχνουν ενδιαφέρον αλλά δεν ορίζουν το χαμηλότερο σημείο από το οποίο θα ξεκινούσε μια διαδικασία πλειοδοσίας. Ολοι περιμένουν χαμηλότερες τιμές και δεν προχωρούν σε προσφορά.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: