Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένων Πολυγυρινών συγκεντρώσεις...

Οι Αγανακτισμένοι Πολίτες είναι πολλοί, απροσδιόριστο ποσοστό αλλά σίγουρα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών!
Ο όγκος των συγκεντρώσεων δυστυχώς όμως δεν έχει καμιά σχέση με τον αριθμό των Αγανακτισμένων Πολιτών. Αναφέρθηκε για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση, αυτή της πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα, ότι πιθανά (!) να έφτασε και τις 100.000 (σε πληθυσμό ~5.000.000 του λεκανοπεδίου), ή της Θεσσαλονίκης 20-25.000 (σε πληθυσμό ~1.000.000), τα ποσοστά αυτών που συμμετέχουν είναι πολύ χαμηλά.
Στη Χαλκιδική έχουν γίνει ως....
.. τώρα συγκεντρώσεις στον Πολύγυρο και στα Μουδανιά. Στον Πολύγυρο η πρώτη 



 (Δευτέρα 30/5) είχε περίπου 150 Αγανακτισμένους, η δεύτερη (Τρίτη 31/5) περίπου 250 και η τρίτη (Τετάρτη 1/6) περίπου 50 (όλα αυτά σε μια κοινωνία ~5.000 ανθρώπων). Στα Μουδανιά η πρώτη είχε περίπου 50 Αγανακτισμένους  και περίπου 20 η δεύτερη (δε γνωρίζουμε αν έγινε κάτι την Τετάρτη 1/6).
-Αλήθεια τι φταίει και η συμμετοχή του κόσμου είναι μικρή;
Προσπαθήσαμε να ακούσουμε απόψεις από τους πολίτες στον Πολύγυρο, εν ολίγοις αυτές επικεντρώνονται στα παρακάτω έξι (6) σημεία:
1. Δεν θα υπάρξει αποτελεσματικότητα!
2. Δεν υπάρχει δράση, οι ατέλειωτες συζητήσεις κουράζουν!
3. Μας φοβίζει η παρουσία κάποιων κομματικών και συνδικαλιστικών "κορακιών"!
4. Δεν "γουστάρω" το καπέλωμα που μάλλον θα έρθει!
5. Δεν μπορώ να συνυπάρξω με βολεμένους και ευνοημένους του συστήματος για να πολεμήσω το σύστημα!
6. Δεν θέλω να με βάλει κανένας σε "καλούπια" άλλων εποχών, δε γουστάρω αποτυχημένα κομματικά πρότυπα οργάνωσης και λειτουργίας!
Όλα τα παραπάνω ακούγονται στις συζητήσεις προβληματισμένων για τη συμμετοχή ή μη στις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων και θα ήταν αφέλεια να πιστέψει κανείς ότι υπάρχει κάποιος που δεν έχει ακούσει έστω ένα από τα παραπάνω σημεία.
Το ζήτημα είναι πώς "παλεύονται" αυτοί οι ενδοιασμοί των πολιτών που αρνούνται να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις για να επιτευχθεί μαζικότητα! Η μαζικότητα η οποία τονίστηκε ιδιαίτερα από μία κοπελίτσα 15-16 ετών στη σημερινή συγκέντρωση στον Πολύγυρο όταν κάποιοι άλλοι ώριμοι και έμπειροι προσπαθούσαν να περάσουν ψηφίσματα σε συγκέντρωση 40-50 ανθρώπων, λες και χρειάζεται ιδιαίτερο ψήφισμα η καταδίκη του μνημονίου (των μνημονίων) ή λες και μαζεύτηκαν για άλλο λόγο εκεί, ή άλλοι που προσπαθούσαν να περάσουν τοπικά ζητήματα που ήδη έχουν διχάσει την κοινωνία της Χαλκιδικής και τα οποία με την αναφορά τους και μόνο θέτουν σε σοβαρότατο κίνδυνο την ενότητα των Αγανακτισμένων Πολιτών!
-Οι διαμαρτυρίες των Αγανακτισμένων Πολιτών πρέπει και μπορούν να συνεχιστούν.
Σε σχέση με τον Πολύγυρο: Είναι ευτυχής συγκυρία η ύπαρξη ενός δυναμικού πυρήνα νεολαίων που άνετα μπορούμε να εμπιστευτούμε και να τους ακολουθήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ χωρίς "κουτοπόνηρες" προσπάθειες καθοδήγησης.
Ας γίνουμε επιτέλους ΟΠΑΔΟΙ των παιδιών μας, φτάνει τόσα χρόνια που είμαστε οπαδοί των κομμάτων και τα κάναμε ... όπως τα κάναμε! ΜΠΟΡΟΥΝ αρκεί να τους δώσουμε την ευκαιρία!  
Η κίνηση των "πρωτεργατών" της διαμαρτυρίας στον Πολύγυρο να δώσουν τη σκυτάλη στους νεολαίους ήταν ΣΩΣΤΗ, όλοι μας πλέον ας στηρίξουμε ότι κάνουν τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ας τα ακολουθήσουμε και όλα θα πάνε καλά!
Πέμπτη, 2/6,  στις 9 το βράδυ να είμαστε όλοι εκεί! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: