Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ανοιχτός σε δημοψήφισμα για τα νέα μέτρα ο Πρωθυπουργός



Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογήθηκαν στο μαραθώνιο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, όπου ο κ. Παπανδρέου απέκλεισε κάθε σκέψη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ωστόσο επανέφερε πιο δυναμικά το θέμα της διενέργειας δημοψηφίσματος. Θέμα για το οποίο είπε ότι το συζήτησε και στη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε:.. 


..."αν είναι ας κάνουμε και δημοψήφισμα για να μάθουμε το διακύβευμα". 


Έδωσε μάλιστα εντολή στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, να προωθήσει όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνται για τη διενέργειά του.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, σημειώνοντας ότι η διαπραγμάτευση για το νέο πακέτο βοήθειας δεν έχει ολοκληρωθεί.
 

"Σήμερα, διακυβεύεται από τις αποφάσεις μας, αλλά και από την εν γένει στάση μας μέχρι το Συμβούλιο Κορυφής, η ίδια η πατρίδα μας και το μέλλον της, καθώς η διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας δεν έχει ολοκληρωθεί», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι η χρεοκοπία της χώρας έχει αποφευχθεί μέχρι σήμερα αλλά παραμένει ως «διακύβευμα». 


Σοβαρές αντιρρήσεις για τη μείωση του αφορολόγητου εξέφρασε στο υπουργικό συμβούλιο το σύνολο των υπουργών, ενώ αρκετοί ήταν και αυτοί που τάχθηκαν κατά του δημοψηφίσματος.
 

Tην αντίθεσή του στο δημοψήφισμα εξέφρασε ο Δ. Ρέππας, θέτωντας το ερώτημα αν οι πολίτες ψηφίσουν εναντίον ποιο θα είναι το επόμενο βήμα και τον πρωθυπουργό να απαντά ότι το δημοψήφισμα δεν θα είναι διλημματικού χαρακτήρα, αλλά θα έχει πολλαπλά ερωτήματα, χωρίς ωστόσο να ανοίγει περισσότερο τα χαρτιά του.
 

Aντίθετη στο δημοψήφισμα ήταν και η Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, η οποία είπε επίσης όχι στη μείωση του αφορολόγητου και στις οριζόντιες περικοπές που θίγουν χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ ζήτησε να γίνει σαφές ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο.
 

Nωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να είπε ότι ζούμε το τέλος της μεταπολίτευσης, αναφερόμενος σε όσα συμβαίνουν γενικώς στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: