Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Δ. Κουσελάς: Κανονικά η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες και κτηνοτρόφους του ειδικού καθεστώτος

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή ΦΠΑ στους κτηνοτρόφους και στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος για την πλειονότητα των ποσών που ζητούνται, αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, μετά από ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Ροδούλας Ζήση, σχετικά με τις «καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην επιστροφή ΦΠΑ στους δικαιούχους κτηνοτρόφους της Μαγνησίας».

Ο κ. Κουσελάς διευκρινίζει ότι καθυστέρηση επιστροφής δικαιολογείται μόνο στις περιπτώσεις που πρέπει να πραγματοποιηθεί έλεγχος για τη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου. Επιπλέον - σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων - υπενθυμίζει, ότι σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, η επιστροφή του φόρου πραγματοποιείται χωρίς έλεγχο με την υποβολή της σχετικής αίτησης και κατάστασης δικαιολογητικών. Ωστόσο, όταν υπάρχουν υπόνοιες για πλαστά ή εικονικά στοιχεία, τα εν λόγω στοιχεία παραπέμπονται για έλεγχο. Για τα υπόλοιπα φορολογικά στοιχεία η επιστροφή ενεργείται κανονικά εντός μηνός.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση, επισημαίνοντας την ανησυχία των.......
..... κτηνοτρόφων της Μαγνησίας, λόγω σημαντικών καθυστερήσεων που καταγράφονται στην επιστροφή του ΦΠΑ στους δικαιούχους, έχει προειδοποιήσει ότι «η συγκεκριμένη κατάσταση μπορεί να επιφέρει ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα, δεδομένης και της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας και των συνεπειών της που βιώνει έντονα και ο κτηνοτροφικός κλάδος».

agrotypos

Δεν υπάρχουν σχόλια: