Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Καταρχήν συμφωνία στην ΕΕ για το δεύτερο πακέτο βοήθειας


Σε συμφωνία επί της αρχής για νέο τριετές πρόγραμμα προσαρμογής για την Ελλάδα με διάρκεια έως τα μέσα του 2014, το οποίο θα περιλαμβάνει και αυξημένο εξωτερικό δανεισμό, κατέληξαν ανώτατα στελέχη της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το Reuters. Το πρακτορείο επικαλούμενο πηγή, που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, σημειώνει πως η συμφωνία επήλθε κατά τη συνεδρίαση...


...των υφυπουργών Οικονομικών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ευρωζώνης στη Βιέννη που διήρκεσε ως τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το Reuters το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα θα αντικαταστήσει άμεσα το πρόγραμμα ύψους 110 δισ ευρώ που είχε συμφωνηθεί το Μάιο του 2010. Επίσης θα περιλαμβάνει κάποια συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών η οποία, όμως, θα είναι περιορισμένη, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση πιστωτικού επεισοδίου.

Οι λεπτομέρειες για τη συμμετοχή των ιδιωτών αλλά και τον τρόπο που θα διατεθεί η νέα βοήθεια συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με καταληκτική ημερομηνία την 20η του Ιούνη, όταν θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Η πηγή του Reuters αρνήθηκε να προσδιορίσει το ποσό, λέγοντας όμως ότι θα καλύπτει το σύνολο των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας για φέτος και του χρόνου. Με βάση την περυσινή συμφωνία η Ελλάδα θα πρέπει να αντλήσει απ’ τις αγορές το ποσό των 27 δις ευρώ του χρόνου.

Σύμφωνα με το Reuters η νέα συμφωνία θα περιλαμβάνει λεπτομερείς δεσμεύσεις της Ελλάδας για διοίκηση μιας νέας υπηρεσίας που θα διαχειρίζεται τον εθνικό πλούτο, καθώς και σαφείς δεσμεύσεις για το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, η οποία όμως δεν θα βρίσκεται υπό διεθνή εποπτεία.


isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: