Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Χ. Παπουτσής: Θα φύγουν από τη χώρα όλοι οι παράνομοι μετανάστες


Στην Ελλάδα, θα παραμείνουν μόνο οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου και εκείνοι που έχουν άδεια νόμιμης εργασίας και παραμονής στην χώρα μας ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας στην τακτική συνεδρίαση...


...της Επιτροπής Μετανάστευσης και Προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρπώπης που διεξάγεται στην Κέρκυρα. Όπως πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής, όλοι υπόλοιποι «θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα ότι θα φύγουν από τη χώρα».

Ο κ. Παπουτσής τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει αποθήκη παράνομων μεταναστών της Ευρώπης και κάλεσε την ΕΕ να υποστηρίξει τα κράτη μέλη που βρίσκονται στα εξωτερικά της σύνορα αντί να «τα τιμωρεί».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ακόμη την πάγια ελληνική θέση για αναθεώρηση του «Δουβλίνο ΙΙ», με την κατάργηση ή την τροποποίηση του κριτηρίου της πρώτης παράνομης εισόδου και τη δημιουργία ενός συστήματος αναλογικής κατανομής προσφύγων ή ευάλωτων ομάδων με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: