Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Στην Χαλκιδική 5-10 Ιουνίου χτυπάει η καρδιά του Παγκόσμιου Συνεδρίου για τις Τεχνολογίες θερμοκηπίων «GreenSys»

Με χορηγό επικοινωνίας τον ΑγροΤύπο, πρόκειται να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Συνέδριο «GreenSys 2011» στο «Porto Carras Grand Resort, Meliton Hotel», στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής. Πρόκειται για Παγκόσμιο Συνέδριο που έχει ως αντικείμενο το «αειφορικό – πράσινο θερμοκήπιο» και λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια. Φέτος, διοργανώνεται από το Κέντρο Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών και Ελέγχου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους του χώρου.....

πρόκειται για το σημαντικότερο διεθνές συνέδριο στο χώρο των θερμοκηπιακών καλλιεργειών και αποτελεί κεντρικό συνέδριο της Διεθνούς Κοινότητας της Επιστήμης της Οπωροκηπευτικών (International Society for Horticultural Science – ISHS). Μεγάλο ενδιαφέρον για τους Έλληνες που ασχολούνται με τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες παρουσιάζει και η ημερίδα – σεμινάριο στα ελληνικά που έχει προγραμματισθεί για την ημέρα έναρξης του συνεδρίου (Κυριακή 5 Ιουνίου). Στην ημερίδα αυτή θα γίνει παρουσίαση σύγχρονων τεχνολογιών αιχμής από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της παραγωγής θερμοκηπιακών προϊόντων. Συντονιστής των συζητήσεων της ημερίδας θα είναι ο διευθυντής του ΑγροΤύπου, διδάκτωρ γεωπόνος, κ. Κ.Ν. Γιαννοπολίτης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά πάνω από 250 επιστήμονες, γεωτεχνικοί και επαγγελματίες στο χώρο των καλλιεργειών υπό κάλυψη, θα συμμετάσχουν ανταλλάσσοντας γνώση και εμπειρία σε θέματα όπως διαχείριση μικροκλίματος θερμοκηπίων, εξοπλισμός-αυτοματισμοί θερμοκηπίων, διαχείριση ενέργειας και χρήση τεχνολογίων φιλικών στο περιβάλλων, διαχείριση νερού και υδροπονικά συστήματα κλπ.
Το συνέδριο θα στήριξουν με την παρουσιά τους μεγάλες εταιρείες του χώρου με κυριότερες: την Cycloptics που είναι και Silver Sponsor του συνεδρίου, καθώς και τις εταιρείες Haifa και ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗ που είναι οι Bronze Sponsors.
Το γεγονός της επιλογής της Ελλάδας καταδεικνύει την ισχυρότατη παρουσία της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας στην περιοχή των Νέων Τεχνολογιών και της Διαχείρισης του Αειφορικού - Πράσινου Θερμοκηπίου και αποτελεί σημαντική διάκριση και τιμή για τη χώρα.

Την ημέρα έναρξης του συνεδρίου (Κυριακή 5 Ιουνίου) υπάρχει προγραμματισμένη ημερίδα – σεμινάριο εργασίας (workshop) στα ελληνικά, με σκοπό την παρουσίαση τεχνολογιών αιχμής στο χώρο της παραγωγής θερμοκηπιακών προϊόντων σε έλληνες επαγγελματίες του χώρου και αγρότες.



Δήλωση συμμετοχής στην Ημερίδα…



Το Πρόγραμμα της Ημερίδας…

πηγή:newstrafficgr.webnode.com
πηγή: http://www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: