Ομόφωνα το ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς, που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, επειδή - όπως ισχυρίζεται - αυτό το νομοσχέδιο στηρίζεται πάνω στην «σοβιετικού τύπου οργάνωση της πολιτείας που εισήγαγε ο υπαρκτός σοσιαλισμός και τη συντεχνιακή συγκρότηση της κοινωνίας που επαγγέλθηκε ο μεσογειακός φασισμός»! Η επιχειρηματολογία αυτή, πέρα από το ότι είναι παντελώς έξω από την πραγματικότητα, φανερώνει την εμπάθεια, την επιθετικότητα και το μίσος για...
...τον κομμουνισμό που τρέφουν και εκπέμπουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα που βρίσκονται στην ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Πρόκειται για πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που, όλα αυτά τα χρόνια, από τη θέση που κατέχουν, διακρίθηκαν για την προθυμία και το ζήλο τους να βοηθούν στο πέρασμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες και γενικότερα στο πέρασμα των αντιαγροτικών – αντιλαϊκών πολιτικών των ελληνικών κυβερνήσεων, ενώ διέπρεψαν στην υπονόμευση και στο χτύπημα των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Στη συνείδηση των αγροτών έχουν καταγραφεί ως κυβερνητικοί υπάλληλοι και ξεπουλημένοι. Είναι αυτοί που, όταν οι ξωμάχοι έδιναν μάχες, επί πολλά μερόνυχτα, στα οδοστρώματα των εθνικών οδών και στα μπλόκα, καλούσαν την κυβέρνηση να ανοίξει τους δρόμους στέλνοντας τα ΜΑΤ ενάντια στους αγωνιστές αγρότες.
Η ταύτιση του κομμουνισμού με τον φασισμό και ο εμετικός αντικομμουνισμός που περιέχει η ανακοίνωσή τους, καθώς και η προσπάθειά τους να οδηγηθεί η «αντιπαράθεση» σε ζητήματα άνευ σημασίας και μακριά από τον «πολιτικό πυρήνα» του κυβερνητικού νομοσχεδίου, είναι το προπέτασμα καπνού για να κρυφτεί η ουσία, δηλαδή, το τι, πραγματικά, επιχειρεί να προωθήσει και να πετύχει η κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβασή της για τους συνεταιρισμούς.
Γι’ αυτό δε λένε κουβέντα επί της ουσίας του νομοσχεδίου, κρύβοντας το γεγονός ότι προβλέπει και προωθεί και την τυπική, πλέον, διάλυση των συνεταιρισμών με τη μορφή που τους γνωρίσαμε και την μετατροπή τους σε καθαρά ανώνυμες εταιρείες με μετόχους κεφαλαιούχους αγρότες και μεγαλοεπιχειρηματίες που θα εξουσιάζουν και θα εκμεταλλεύονται μικρούς και μεσαίους αγρότες και τον εργαζόμενο λαό.
Και, βεβαίως, δε λένε πως η δήθεν «αντίθεσή» τους στο εν λόγω νομοσχέδιο οφείλεται και στο ότι δεν θέλουν να προωθηθούν στην ηγεσία της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ και κάποιοι άλλοι που θα εκπροσωπούν τους νέους κεφαλαιούχους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες, ο οποίοι θα μοιραστούν μαζί τους την «πίτα» που, μέχρι τώρα, την έτρωγαν μόνοι τους.
«Τσιρίζουν», λοιπόν, αντικομουνιστικά μπας και το εκτιμήσει, ιδιαιτέρως, αυτό η κυβέρνηση και τους αφήσει να έχουν «την πίτα ολάκερη».
Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους, όχι μόνο οι αγρότες, αλλά συνολικά οι εργαζόμενοι, όλα τα λαϊκά στρώματα, για το τί κρύβουν και που στοχεύουν οι ανικομμουνιστικές κορώνες, που, συχνά και από διαφόρους, ακούγονται τον τελευταίο καιρό και στη χώρα μας.
Αλλά, ό,τι και να κάνουν οι κάθε λογής και «φυράματος» αντικομμουνιστές, που δρουν και συμπεριφέρονται ως «εντεταλμένοι» της εκάστοτε κυβερνητικής και, γενικότερα, της εκμεταλλευτικής καπιταλιστικής εξουσίας, δε θα μπορέσουν να κρύψουν το γεγονός ότι είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που ευθύνεται για την δημιουργία και την μεγάλη όξυνση των λαϊκών προβλημάτων.
Οπως δεν μπορούν, πλέον, να κρύψουν την προοπτική διεξόδου για το λαό που βρίσκεται στην πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και για την ανάδειξη της λαϊκής εξουσίας.
H ΠΑΣΥ τάσσεται κατά του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς, για λόγους ουσίας, καθώς αυτό στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών και τα σχέδια των εκμεταλλευτών του αγροτικού μόχθου.
Στον αντίποδα του κυβερνητικού νομοσχεδίου βρίσκεται η θέση μας για τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη.
Η ΠΑΣΥ, με τις θέσεις και τους αγώνες της, αναδεικνύει τις δυνατότητες της χώρας μας για ανάπτυξη της αγροτικής και μεταποιητικής παραγωγής, με σκοπό την ικανοποίηση των διατροφικών και άλλων αναγκών του λαού μας.
Αυτή η ανάπτυξη μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ανατροπή των καπιταλιστικών σχέσεων, τη θεμελίωση του κεντρικού σχεδιασμού παραγωγής με λαϊκό έλεγχο, την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, την κατάργηση της καπιταλιστικής αγροτικής εκμετάλλευσης και τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής παραγωγής, που θα προωθεί κοινές καλλιεργητικές εργασίες, με κρατική επιστημονική στήριξη.
Πανελλαδική Γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου