Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Η Αθήνα ρευστοποιεί, η Ευρώπη ανησυχεί…


Η κρίση στην Ιαπωνία δημιουργεί κακό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ στην Αθήνα έχουμε ρευστοποιήσεις μετά τα χθεσινά σημαντικά κέρδη.

Στην αγορά ομόλογων το spread διαμορφώνεται στις 933 μονάδες σημειώνοντας πάλι άνοδο.
Στις 1641 μονάδες βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης καταγράφοντας πτώση 1,23%. Πτώση 2,51% για την Εθνική στα 6,99 ευρώ. Πτώση 3,25% για την Ελλάκτωρ. Πάνω από 2% η πτώση Eurobank, Τράπεζα Κύπρου και Jumbo. Πτώση 2,52% για την Τράπεζα Πειραιώς.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης ΝΙΚΚΕΙ 225 κυριολεκτικά διαλύθηκε, κλείνοντας τις..... πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) στο - 10,55% και στις 8.605 μονάδες. Ωστόσο, σε αντίθεση με τη Δευτέρα, οπότε και πιέσεις είχαν εκδηλωθεί μόνο σε ορισμένες περιφερειακές αγορές της Ασίας, οι παρενέργειες είναι έντονες σε όλα τα βασικά χρηματιστήρια της περιοχής του Ειρηνικού.


Έτσι, πάνω από 3% έχασε ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, το 2,5% προσέγγισε η πτώση στον CSI της Σανγκάης και στον Kospi της Σεούλ, ενώ κατά 2% υποχώρησε το χρηματιστήριο του Σίδνεϊ.


Ρευστότητα συνολικού ύψους 8 τρισ. γιεν (98 δισ.δολ.) διοχέτευσε στην αγορά χρήματος σήμερα η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ), στο πλαίσιο της προσπάθειας της να σταθεροποιήσει τις αγορές. Συνολικά η Τράπεζα της Ιαπωνίας έχει διοχετεύσει 23 τρισ. γιεν για το σκοπό αυτό, εάν προσμετρηθεί και η ρευστότητα που διέθεσε στο τραπεζικό σύστημα τη Δευτέρα, ύψους 15 δισ. γιεν.


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: