Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

«Η ΝΔ έπρεπε να έχει υπογράψει το Μνημόνιο!»


Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, στην οποία καταλόγισε την ευθύνη για την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, και επιπλέον υπονομεύει... τη σημερινή προσπάθεια της χώρας, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου ήταν εξαιρετικά οξύς στην.... κριτική του προς τη ΝΔ, χρησιμοποιώντας ασυνήθιστα υψηλούς τόνους. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο με τη σπατάλη της «γαλάζιας» διακυβέρνησης και το διπλασιασμό του χρέους με τα αλόγιστα δάνεια που λάμβανε.


«Οταν ήρθε ο λογαριασμός και η λυπητερή, είχε φύγει από το τραπέζι» είπε ο πρωθυπουργός για τη ΝΔ, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του πλήρωσε τα σπασμένα της προηγούμενης. «Θα έπρεπε να είχαν το θάρρος να υπογράψουν εκείνοι το Μνημόνιο, όπως έκαναν οι Ιρλανδοί, αλλά ήταν πιο πονηροί και άφησαν το ΠΑΣΟΚ να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.


Επέκρινε δε τη ΝΔ ότι προφητεύει την αποτυχία, ότι υποστηρίζει, την ώρα του αγώνα, πως ο αγώνας είναι άσκοπος και ότι τελικά υπονομεύει το εθνικό συλλογικό φρόνημα. «Δεν ζητάμε τίποτε άλλο από σοβαρότητα και υπευθυνότητα» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.


Απέρριψε παράλληλα την κριτική της ΝΔ ότι δεν διαπραγματεύτηκε το Μνημόνιο, λέγοντας ότι «εκείνοι, που έφυγαν χωρίς να διαπραγματευτούν τίποτα, μας λένε τώρα για διαπραγματεύσεις».


Ο πρωθυπουργός μίλησε με σκληρά λόγια για τη στάση της ΝΔ και στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, μία επιλογή την οποία υπερασπίστηκε σθεναρά. «Ας το κάνουμε για το δικό μας καλό, όχι επειδή το είπαν οι ξένοι, αλλά για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας» σημείωσε και επισήμανε ότι μέχρι πρόσφατα η ΝΔ υποστήριζε ότι πρέπει να βρεθούν 50 δισ. ευρώ σε δύο χρόνια, ενώ τώρα κατακρίνει την κυβέρνηση, που θέλει να το πετύχει αυτό σε πέντε χρόνια.


«Αδυνατούν να βρουν έναν πολιτικό λόγο σοβαρό και όχι αντιφατικό» τόνισε ο κ. Παπανδρέου. Τοποθετήθηκε επίσης με τον ίδιο οξύ τρόπο και σε άλλα σημεία της κριτικής από τη ΝΔ. «Κακώς μας ζητούν να απολογηθούμε γιατί δεσμεύουμε, λέει, τη χώρα πέραν της θητείας μας. Το πραγματικό ερώτημα είναι όχι με ποιο δικαίωμα εμείς σχεδιάζουμε το μέλλον της χώρας, αλλά γιατί κάποιοι φόρτωσαν με βάρη τις επόμενες γενιές» τόνισε και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν θα απολογηθούμε γιατί προσπαθούμε να σώσουμε τη χώρα».


Λάβρος κατά της πυρηνικής ενέργειας


Παράλληλα, προανήγγειλε πρωτοβουλίες για τον περιορισμό στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Με αφορμή την εφιαλτική κατάσταση στην Ιαπωνία, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι ορθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει απορρίψει την ιδέα πυρηνικών εργοστασίων στη χώρα, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρξουν κινήσεις για την προστασία από εγκαταστάσεις που υπάρχουν σε γειτονικές χώρες.


Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στον ιαπωνικό λαό για τη δοκιμασία που περνά.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: