Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Προ των πυλών ο ριζικός ανασχηματισμός


Μετά την τακτική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου, φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί ο ανασχηματισμός, ο οποίος κατά τα φαινόμενα θα είναι ριζικός.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε αναζήτηση και υπουργών εκτός ΠΑΣΟΚ ενώ μεγάλες αλλαγές πρέπει να αναμένονται στην ηγετική πυραμίδα του σχήματος, αφού θα ανακατέψει γερά την «τράπουλα».

Όπως αποκαλύπτει η..... Realnews, είναι ειλημμένη η απόφαση του κ. Παπανδρέου για αλλαγή στη θέση του υπουργού Οικονομικών, με τον νυν υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να φέρεται ως το φαβορί για την αντικατάσταση του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο.


Εναλλακτική λύση για τη θέση του «τσάρου» της οικονομίας θεωρείται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, το πόστο του οποίου θα μπορούσε να καταλάβει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Δύσκολα είναι τα πράγματα και για την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, που δεν έχει επαφή με την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν τη συγκρότηση υπερυπουργείου Οικονομίας με τρεις υπουργούς Ανάπτυξης ενώ φαβορί για τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης εμφανίζεται ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης.


Ο νυν αντιπρόεδρος κ. Θόδωρος Πάγκαλος θεωρείται πλέον υπό μετακίνηση, καθώς με δηλώσεις του αλλά και την εν γένει στάση του έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε συνθήκες κρίσης.


Θέση φαίνεται πως θα αλλάξει και ο κ. Γιώργος Πεταλωτής αλλά αναζητείται ο αντικαταστάτης του. Το όνομα του υπουργού Υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα «παίζει» και για τη θέση του «συντονιστή» του κυβερνητικού σχήματος.


Από τον «πάγκο» του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να σηκωθούν για «προθέρμανση» οι κ.κ Πέτρος Ευθυμίου, Γιώργος Φλωρίδης, Ηλίας Μόσιαλος, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, και η κα. ‘Έλενα Παναρίτη.


Όσον αφορά στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, λίγες πιθανότητες συγκεντρώνουν τα ονόματα των κ.κ Λουκά Παπαδήμου και Αλέκου Παπαδόπουλου.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: