Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Mε επίκεντρο των εορτασμών τον Πολύγυρο, η Χαλκιδική τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ.Νικοδήμου και αργότερα επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.  Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών των σχολείων της πρωτεύουσας και των συνοριακών φυλάκων ενώπιον των επισήμων.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Μιχάλης Χάλαρης, ενώ παρέστη ο...... βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι επίσημοι.  
Ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος σε μήνυμά του ανέφερε: «Το μήνυμα που μπορούμε να πάρουμε γιορτάζοντας τη μεγάλη αυτή εθνική επέτειο, είναι η αναγκαιότητα της ενότητας. Χωρίς ενότητα και ομοψυχία τίποτε δε θα μπορούσαν να καταφέρουν οι αγωνιστές της εποχής εκείνης.Το μήνυμα αυτό μαζί με το πρώτο μήνυμα της φιλανθρωπίας του Θεού που μας δίνει ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, οφείλουμε να τα έχουμε κατά νου όλοι οι Έλληνες, γιατί μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις οικονομικές προκλήσεις της σημερινής εποχής.Με τις ελάχιστες αυτές σκέψεις εύχομαι Χρόνια Πολλά και καλώ τους κατοίκους της Χαλκιδικής να υψώσουν τη γαλανόλευκη σημαία  ως φόρο τιμής στους ηρωικούς προγόνους μας που έδωσαν την ζωή τους ώστε η πατρίδα μας να είναι μια ελεύθερη χώρα».

Με τη δέουσα λαμπρότητα γιορτάσθηκε η εθνική επέτειος και στα Ν.Μουαδανιά, όπου τελέσθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας. Εκεί παρέστη ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης, ο δήμαρχος Ν.Προποντίδας Δαμιανός Ιορδανίδης και άλλοι επίσημοι.

Πανηγυρικές ήταν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο και στο δήμο Σιθωνίας. Ο δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος, σε μήνυμά του αναφέρει:
«Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και δόξας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο Ελληνισμός.
Μαζί με τη λαμπρή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που ταυτίστηκε με την Επανάσταση, η 25η Μαρτίου πρέπει να αποτελεί για μας μίμηση των αρετών των ηρωικών μεγάλων μορφών του 1821.
Νέα ήθη και νέες ανάγκες κάνουν το φετινό εορτασμό ξανά επίκαιρο.
Η 25η Μαρτίου πρέπει να είναι μία ημέρα βαθιάς περισυλλογής. Στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε, πρέπει να είναι μία ημέρα υπόσχεσης στους μυριάδες μάρτυρες της ελευθερίας, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τον τόπο αυτό, ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για εθνική αξιοπρέπεια και ολοκλήρωση και για την εξασφάλιση των ελευθερίας, της τιμής και της αξιοπρέπειας κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα.
Θα ήθελα να ευχηθώ στους συνδημότες μου και σε όλους τους Χαλκιδικιώτες χρόνια πολλά, υγεία και ευτυχία και το δίδαγμα του 1821 να θερμαίνει τα πατριωτικά αισθήματα όλων μας
».

halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: