Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Το Playstation 2 η πιο επιτυχημένη κονσόλα όλων των εποχών...


Best seller με 151 εκατομμύρια


Σχεδόν 11 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, τον Μάρτιο του 2000 στην ιαπωνική αγορά, το Playstation 2 όχι μόνο αρνείται να παραδώσει τα όπλα, αλλά συνεισφέρει ακόμα πλουσιοπάροχα στα έσοδα του τομέα βιντεοπαιχνιδιών της Sony, απολαμβάνοντας πλέον τον τίτλο της πιο επιτυχημένης εμπορικά κονσόλας στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών.


Η ανακοίνωση των εσόδων από τα βιντεοπαιχνίδια μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, δηλαδή τα...... τρία τέταρτα του οικονομικού έτους που κλείνει τον Μάρτιο στην Ιαπωνία, αφορά το ποσό ρεκόρ των 564 εκατομμυρίων δολαρίων και το PS2 να συνεισφέρει με την πώληση έξι εκατομμυρίων τεμαχίων. Ετσι ο συνολικός αριθμός των πωλήσεων του παγκοσμίως, από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του, διαμορφώθηκε στα 151,12 εκατομμύρια κονσόλες, εξασφαλίζοντάς στο PS2 τον τίτλο του best seller.

Παρά το γεγονός ότι ο αντικαταστάτης του, το πανίσχυρο PS3, συμπλήρωσε ήδη τέσσερα χρόνια στην αγορά, είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι το θρυλικό πλέον PS2 εξακολουθεί να έχει το δικό του φανατικό κοινό, με πωλήσεις 14,2 εκατομμυρίων παιχνιδιών στο ίδιο διάστημα. Συγκριτικά, τα έξι εκατομμύρια PS2 τα οποία πουλήθηκαν το εννιάμηνο του 2010 είναι μόλις δυο εκατομμύρια λιγότερα από την αντίστοιχη επίδοση του PSP (της φορητής παιχνιδομηχανής της Sony), ενώ το Playstation 3 πούλησε περισσότερα από 15 εκατομμύρια τεμάχια. Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο «Digital Trends», η χαμηλή τιμή του PS2 συνέδραμε σε ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στη διάρκεια του Δεκεμβρίου και των εορταστικών αγορών, με την πώληση 2,1 εκατομμυρίων τεμαχίων μέσα σε μόλις έναν μήνα.


Για την ιστορία, ο πλησιέστερος εμπορικά ανταγωνιστής του PS2 είναι το Nintendo DS, με συνολικές πωλήσεις που αγγίζουν τα 145 εκατομμύρια τεμάχια -αλλά πτωτική τάση ενόψει της κυκλοφορίας του 3DS και ακολουθούν το Game Boy με 119 εκατομμύρια, το PS1 με 102,5 εκατομμύρια και το Wii με 84,64 εκατομμύρια κονσόλες μέχρι σήμερα.


Ο τομέας των παιχνιδιών αποδεικνύεται σε κάθε περίπτωση χρυσοφόρος για τη Sony, με τις πωλήσεις παιχνιδιών για το PS3 να παρουσιάζουν –σύμφωνα με άλλες πληροφορίες- άνοδο στο εννιάμηνο κατά 10 εκατομμύρια, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Παράλληλα, υπολογίζεται ότι περίπου 15 εκατομμύρια PS3 πουλήθηκαν μέχρι το τέλος του 2010, δυο εκατομμύρια περισσότερα από το σύνολο του αντίστοιχου περσινού οικονομικού έτους.


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: