Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

9o ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΗΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2011

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνουν ο ΔΗΜΟΣ Προποντίδας σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Ν.Θ. - Χ και τη NETICONCONSULTING & ΝETWORKINGSOLUTIONS .
2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Τα νήπια & οι μαθητές-τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των ΔΗΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
2.1 Οι αγώνες θα...... γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες μαθητών και μαθητριών:


Α.Α. ΤΑΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
1 Νηπιαγωγείο
2 Α΄ Δημοτικού
3 Β΄ Δημοτικού
4 Γ΄ Δημοτικού
5 Δ΄ Δημοτικού
6 Ε΄ Δημοτικού
7 ΣΤ΄ Δημοτικού
8 Α΄ Γυμνασίου
9 Β΄ Γυμνασίου
10 Γ΄ Γυμνασίου
11 Λύκεια
3. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ & ΘΕΑΤΡΟΥ Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΠΛΗΣΙΟΝ Α.Τ. Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ)


4. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη 17/02/2011.
Οι δηλώσεις συμπληρώνονται ανά σχολείο και πρέπει να υποβληθούν στην προβλεπόμενη προθεσμία, σε ομαδικές καταστάσεις, στο ΦΑΞ: 23730 21163. Στις ομαδικές καταστάσεις θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και η τάξη του μαθητή ή της μαθήτριας.


5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ- ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011
με ώρα έναρξης 10:30 πμ.
Οι Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στον χώρο των αγώνων το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 από 09:00 π.μ. μέχρι 10:00 π.μ. Το ωράριο θα τηρηθεί αυστηρά.
Όσοι δηλωθούν εκπρόθεσμα θα μπουν στη κλήρωση του 2ου γύρου.
6. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ
Το γενικό παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 3 ευρώ. Δεν πληρώνουν παράβολο το τρίτο (και παραπάνω) παιδί της ίδιας οικογένειας καθώς και τα ΑΜΕΑ.
Τα έσοδα από τα παράβολα θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη της αμοιβής των διαιτητών και για τα λοιπά οργανωτικά έξοδα, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης μας και το άρθρο 4.1 του Κανονισμού Αγώνων της Ένωσης μας .
7. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ελβετικό 5 γύρων με χρόνο σκέψης 15΄ για τον κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα και προστιθέμενο χρόνο 3’’ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση . Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και ειδικότερα οι κανονισμοί για το ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΚΑΚΙ (RAPID- PLAY)
8. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ:
ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΑΝΑ ΤΑΞΗ ΣΥΝΟΛΟ
44 11 5 – 4/1 55
8.1 Σε κάθε πρωτάθλημα προκρίνεται ο προβλεπόμενος αριθμόςμαθητών και μαθητριών με κριτήριο την θέση τους στην γενική κατάταξη.
8.2 Προκρίνονται η πρώτη μαθήτρια της Γενικής Κατάταξης ανά τάξη και οι πρώτοι/ες τέσσαρις της Γενικής Κατάταξης αφαιρουμένης της μαθήτριας.
8.3 Αν δεν υπάρχει ο ζητούμενος αριθμός μαθητριών σε κάποια τάξη , τότε αναπληρώνεται από τον επόμενο μαθητή. Στην περίπτωση που κάποια τάξη έχει λιγότερες συμμετοχές από τις προβλεπόμενες προκρίσεις , αυτές θα αναπληρώνονται από τις τάξεις με τις περισσότερες συμμετοχές , μία ανά τάξη , κατά φθίνουσα σειρά ξεκινώντας από την τάξη με τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών.
8.4 Βασικός όρος για να δικαιούται ένας μαθητής ή μια μαθήτρια πρόκριση στην επόμενη φάση είναι να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 2 βαθμούς στους πέντε αγώνες , διαφορετικά εφαρμόζεται το 8.3
9. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Στους τρεις πρώτους και στο πρώτο κορίτσι της γενικής κατάταξηςανά κατηγορία, απονέμεται κύπελλο. Στους 4ο, 5ο και 6ο της γενικής κατάταξης και 2ο, 3ο κορίτσι κάθε τάξης μετάλλιο Εάν ένα κορίτσι καταταχθεί 1ο , 2ο ή 3ο στη γενική κατάταξη της τάξης του, παίρνει το κύπελλο της γενικής κατάταξης. Τα υπόλοιπα κορίτσια θα καταταχθούν στην ειδικήκατάταξη των κοριτσιών και όχι με βάση την θέση τους στην γενική κατάταξη.
10. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
α) Το μεταξύ των ισόβαθμων τουρνουά (εφόσον έχουν αγωνισθεί όλοι μεταξύ τους).
β) Buchholtz cut 2, μετά την αφαίρεση των δύο χαμηλότερων βαθμολογιών των αντιπάλων,
γ) Buchholtz cut 1, μετά την αφαίρεση της χαμηλότερης βαθμολογίας των αντιπάλων,
δ) Buchholtz,
ε) Sonneborn – Berger.
στ) Αριθμός νικών.
ζ) Αγώνες μπαράζ (Ο αριθμός και το είδος των μπαράζ θα καθορισθεί από τον Επικεφαλής Διαιτητή).
11. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΔΗΣ.
12. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κυθαρίδης Αργύριος
13. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΛΗΡΩΣΕΩΝ: Ίσκος Αλέξανδρος
14. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Υποβάλλονται στον Διευθυντή Αγώνων με παράβολο 50 ευρώ, το αργότερο αμέσως μετά την λήξη της υπόψη παρτίδας. Εκδικάζεται αμέσως από Τριμελή Επιτροπή που αποτελείται από τον Διευθυντή Αγώνων και δύο μέλη που εκλέγονται πριν την έναρξη των αγώνων.
Ένσταση μπορεί να υποβάλλει ο ίδιος ο παίκτης ή ο οποιοσδήποτε συνοδός του.
15. ΓΕΝΙΚΑ:
15.1 Αν μια παρτίδα στην οποία δεν χρησιμοποιείται χρονόμετρο, δεν τελειώσειστον προβλεπόμενο χρόνο σκέψης, ο διαιτητής θα αποφασίζει με κριτήριο την θέση των αντιπάλων σε συνδυασμό με τα εναπομείναντα κομμάτια. Η απόφαση του διαιτητή θεωρείται τελεσίδικη.
15.2 Στην αίθουσα αγώνων επιτρέπεται η παραμονή ΜΟΝΟ των αγωνιζομένων παικτών, των διαιτητών , του προσωπικού της διοργάνωσης, εκπροσώπων Αρχών και Δημοσιογράφων.
15.3Ο Διευθυντής Αγώνων θα έχει και το καθήκον ενημέρωσης των γονέων και συνοδών για οποιοδήποτε θέμα της διοργάνωσης.
15.4Η είσοδος στο Γραφείο Κληρώσεων θα επιτρέπεται μόνο στους διαιτητές.
15.5Η ενημέρωση του πίνακα ανακοινώσεων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του Διευθυντή Αγώνων και του Επικεφαλής διαιτητή.
15.6Αν ένας παίκτης δεν προσέλθει σε ένα γύρο αδικαιολόγητα, αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.
16. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: : Στον κ. Αριστοτελίδη Παντελή τηλ: 6972 708271 & 23730 21163 και στον κ. Παπαευστρατίου Ανδρέα τηλ: 6972 798427


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Β. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ


Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κ. ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: