Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου η αποχή των δικηγόρων


Μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου θα συνεχίσουν να απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι όλης της χώρας... εκτός της Αθήνας και του Πειραιά, διαμαρτυρόμενοι για την περιεχόμενο του νομοσχεδίου -που έχει ψηφιστεί- για την «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων.

Την σχετική απόφαση έλαβε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Επίσης, αποφασίστηκε την ερχόμενη Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, όλοι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι να λάβουν μέρος στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.


Ακόμη, ο πρόεδρος της Ολομέλειας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μ. Λαμτζίδης, εξουσιοδοτήθηκε από τα μέλη της να ζητήσει άμεσα από το υπουργείο Οικονομικών γραπτές διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείριση των αμοιβών των δικηγόρων μετά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου.


Ζητούν λύση για τους μετανάστες


Η Ολομέλεια παρενέβη και στο θέμα των μεταναστών, ζητώντας ουσιαστικές λύσεις για τους 300 μετανάστες που βρίσκονται σε απεργία πείνας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, αντιπροσωπεία της επισκέφθηκε τους μετανάστες που παραμένουν στο μέγαρο Υπατία και βρίσκονται σε απεργία πείνας.


«Οι Έλληνες δικηγόροι δεν βλέπουν Έλληνες ή ξένους, Ευρωπαίους ή Αφρικανούς, αλλά πάνω απ' όλα ανθρώπινες υπάρξεις που υποφέρουν, ανθρώπους με δικαιώματα αυτά που κατοχυρώνουν οι Διεθνείς Συμβάσεις και τα κείμενα του ΟΗΕ» δήλωσε ο κ. Λαμτζίδης τονίζοντας ότι οι δικηγόροι θα συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση της πολιτείας και της κοινής γνώμης για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην ορθή του διάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: