Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Φτερά» έκαναν 1,3 εκατ. ευρώ από το ΥΠΕΞ


Ο Δρούτσας δηλώνει ότι η ΜΚΟ «ΚΕΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ» έλαβε 2,3 εκατ. ευρώ ενώ ο επικεφαλής ότι επιχορηγήθηκε με 1 εκατ. ευρώ.



Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τις «αμαρτωλές» χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας καταγράφεται ασυμφωνία εκατομμυρίων ευρώ ανάμεσα στα..... χρήματα που ισχυρίζεται ότι έδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών και σε εκείνα που εισέπραξαν οι επικεφαλείς των ΜΚΟ για το ανθρωπιστικό τους έργο.


Οι «Αποκαλύψεις» φέρνουν στην επιφάνεια άλλο ένα σκάνδαλο «χαμένων» 1.354.624,29 ευρώ, με τεράστιες οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Αργύρη Ντινόπουλου για τα χρήματα που χορηγήθηκαν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις την περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν Υπουργός Εξωτερικών, η ΜΚΟ «ΚΕΣΣΑ Δήμητρα» έλαβε από το 1999 έως το 2003, 2.357.486 ευρώ. Ο κ. Νίκος Πιτσούλης, επικεφαλής της ΜΚΟ δηλώνει ότι έλαβε μέχρι το 2003, 1.002.861,71 ευρώ και ότι έχει στη διάθεσή του τα παραστατικά των χρημάτων που εισέπραξε, που προέρχονται από το λογιστήριο της ΜΚΟ.


Ο κ. Πιτσούλης στην επιστολή του προς τον Γενικό Διευθυντή της ΥΔΑΣ κ. Αθανάσιο Θεοδωρακάκη επισημαίνει: «Στα στοιχεία αυτά αναφέρεται ότι η οργάνωσή μας ΚΕΣΣΑ Δήμητρα έλαβε από την ΥΔΑΣ, συνολικό ποσό ύψους 2.357.480 για την υλοποίηση ανθρωπιστικών αναπτυξιακών προγραμμάτων την περίοδο 1999-2003. Διατυπώσαμε ότι το ποσό αυτό είναι αναληθές και εσφαλμένο, μιας και σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που διατηρούμε στο λογιστήριο της οργάνωσής μας η συνολική χρηματοδότηση που λάβαμε από την ΥΔΑΣ για την υλοποίηση των προγραμμάτων την περίοδο 1999 – 2003, ανέρχεται στο ποσό των 1.002.861,71 ευρώ. Παρακαλούμε να επανεξετάσετε τα στοιχεία και να προχωρήσετε σε σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση της Βουλής των Ελλήνων με τα σωστά και ακριβή στοιχεία».


Στο μεταξύ το κουβάρι της διαφάνειας των χρηματοδοτήσεων των ΜΚΟ έχει αναλάβει να ξεμπερδέψει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Γ. Σακελαρίου, καθώς ζητά έλεγχο σε όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, από το 1997.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: