Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Το Αριστοτελειο πανεπιστημιο στο facebook



Εδώ και καιρό έβαλε τέλος στις ουρές στις γραμματείες για τις δηλώσεις μαθημάτων, άρχισε ήδη τη διαδικτυακή μετάδοση εκδηλώσεων, ευελπιστώντας να προχωρήσει άμεσα και στα ανοικτά ψηφιακά… μαθήματα, ενώ είναι το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο που δημιούργησε το δικό του ιστοχώρο στο Facebook. Το ΑΠΘ παίρνει άνετα τον τίτλο του e-πανεπιστημίου.

Η τεχνολογία και οι ευκολίες που αυτή προσφέρει στην καθημερινότητά μας δεν ήταν δυνατόν να μην αξιοποιηθούν από το μεγαλύτερο -σε πληθυσμό και αριθμό γνωστικών αντικειμένων- πανεπιστήμιο της χώρας. Μάλιστα πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 27 Οκτωβρίου ανέβασε τη δική του σελίδα
(www.facebook.com/Aristoteleio) στην πιο αγαπημένη περιοχή κοινωνικής δικτύωσης των νέων, στο Facebook, θέλοντας να καλύψει έστω και το παραμικρό κενό ενημέρωσης των χιλιάδων φοιτητών του. Με αυτήν την ενέργειά του καθίσταται το πρώτο ελληνικό ίδρυμα που επιλέγει να επικοινωνεί με διαφορετικό τρόπο με τους νέους και τις νέες που φοιτούν σε ένα από τα 42 τμήματά του.

Μέσω της σελίδας οι χρήστες μεταξύ άλλων μπορούν να ενημερώνονται για τις εκδηλώσεις του ΑΠΘ, τις αποφάσεις της συγκλήτου αλλά και το καθημερινό μενού της λέσχης. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία 10.366 χρήστες παρακολουθούν τη σελίδα μηνιαίως, ενώ 8.112 την έχουν κάνει «like». Πάνω από τους μισούς και συγκεκριμένα το 66% είναι γυναίκες, ενώ μόλις το 33% άντρες. Η βασική ηλικιακή ομάδα που παρακολουθεί είναι 18-24 χρόνων (60%) και έπεται η ηλικιακή ομάδα των 25-34 χρόνων (25%).


ΠΗΓΗ:Εφ. Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: