Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

6 ΝΕΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Νέα διδακτήρια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σχεδιάζει να κατασκευάσει ο ΟΣΚ, τα οποία φιλοδοξεί μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να παραδοθούν.  Με 21 σχολικές μονάδες ο ΟΣΚ επιχειρεί την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών για τους χιλιάδες μαθητές. Τα νέα διδακτήρια, εκ των οποίων τα 3 για το νομό Χαλκιδικής, αναμένεται να παραδοθούν το αργότερο έως τα μέσα του 2012, ενώ σε φάση μελέτης βρίσκονται 37 ακόμη έργα.

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, τα προβλήματα σχολικής στέγης παραμένουν έντονα και στη Χαλκιδική. Ωστόσο η...... προηγούμενη διοίκηση της Νομαρχίας Χαλκιδικής είχε δρομολογήσει την κατασκευή μιας σειράς σχολικών κτιρίων σε συνεργασία με το ΟΣΚ και απ’ ότι φαίνεται ήρθε η ώρα της υλοποίησής τους.


Με βάση τον προγραμματισμό, τα νέα διδακτήρια που κατασκευάζονται αφορούν την αποπεράτωση νηπιαγωγείων, δημοτικών, λυκείων και ΤΕΕ για την κάλυψη αναγκών από το Κιλκίς και τις Σέρρες έως τα Μουδανιά και τον Πολύγυρο.


Στα 21 σχολεία που θα παραδοθούν μέσα στο 2012 είναι το Ολοήμερο 3/θέσιο Νηπιαγωγείο για το 3ο Νηπιαγωγείο Ν.Καλλικράτειας, το 12/θεσιο Λύκειο Μουδανιών (29/02/2012) και το 12/θεσιο Λύκειο Πολυγύρου (09/05/2012).

Παράλληλα, σε φάση μελέτης βρίσκονται συνολικά 37 έργα εκ των οποίων τα 3 αφορούν το νομό Χαλκιδικής. Τα έργα αφορούν την κατασκευή δομών τόσο για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αν και στην πλειοψηφία τους πρόκειται για νηπιαγωγεία και δημοτικά. Αναλυτικά για τη Χαλκιδική ο ΟΣΚ πρόκειται να κατασκευάσει 1/θέσιο Νηπιαγωγείο στο Νεοχώρι, 1/θέσιο Νηπιαγωγείο στη Φούρκα και 3/θέσιο Νηπιαγωγείο στη Νικήτη.

halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: