Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

"Ευλογία" για τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης η οικονομική κρίση


Ένας κερδισμένος υπάρχει από την ελληνική οικονομική κρίση, και αυτός είναι ο κλάδος των εταιρειών φύλαξης και ασφάλειας, γράφει σε σημερινό του ρεπορτάζ για την Ελλάδα το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg...



...«Οι τράπεζες, τα καταστήματα και οι εταιρείες προσλαμβάνουν φρουρούς, τοποθετούν συστήματα συναγερμού και νοικιάζουν θωρακισμένα αυτοκίνητα, καθώς η εντεινόμενη οικονομική δυσχέρεια οδηγεί σε αύξηση της εγκληματικότητας. Η βρετανική G4S Plc και η αμερικανική Brink’s Co., όπως και η Pyrsos Security, η μεγαλύτερη εγχώρια εταιρεία ασφάλειας, κερδίζουν νέους πελάτες», αναφέρει το δημοσίευμα.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει το Bloomberg μιλούν για 80.000 ληστείες κάθε είδους το 2009 από 50.000 το 2005, καθώς η ανεργία αυξήθηκε στα υψηλά 10 ετών, στο 11,8%.

Να θυμήσουμε ότι η ICAP είχε δημοσιοποιήσει έρευνα που δείχνει ότι ανοδικά κινήθηκε τα τελευταία χρόνια η αγορά ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας και ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας στη χώρα μας. 


Η αξία της αγοράς των ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας ήταν σταθερά ανοδική κατά τη περίοδο 1998-2009, σημειώνοντας μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης περίπου 19%. Οι υπηρεσίες φυλάξεων κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής εγχώριας αγοράς κατά την τελευταία εξαετία. Ακολούθησαν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και οι υπηρεσίες κέντρου λήψης σημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: