Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Πλαφόν και στις δαπάνες υποψηφίων


Ακόμα και οι προσφορές φίλων σε είδος ή δωρεές δημοτών κοστολογούνται και συνυπολογίζονται στις προεκλογικές δαπάνες των υποψηφίων, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών...


...Ετσι οι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές (τόσο ως σύνολο οι συνδυασμοί αλλά και μεμονωμένα τα φυσικά πρόσωπα) θα πρέπει να κινηθούν με σύνεση οργανώνοντας την προεκλογική τους καμπάνια.

Σύμφωνα με την επιτροπή δαπανών, ανεξάρτητα αν έχει καταβληθεί ενοίκιο για τη χρήση εκλογικού κέντρου ή αυτό έχει παραχωρηθεί δωρεάν στον υποψήφιο αυτό αποτιμάται σε χρήμα και συνυπολογίζεται στις δαπάνες ανάλογα με τον πληθυσμό του δήμου. Ετσι σε δήμους πάνω από 100.000 κατοίκους οι δαπάνες που αναγνωρίζονται για μίσθωση χώρου είναι 15.000. Για μικρότερους δήμους από 75.000 μέχρι 100.000 η δαπάνη προσδιορίζεται στις 12.000 ευρώ, από 50.000 έως 75.000 κατοίκους στα 10.000 ευρώ. Τέλος, για δήμους με κατοίκους από 25.000 έως 50.000 η δαπάνη ορίζεται στα 7.000 ευρώ και για μικρούς δήμους (κάτω από 25.000 κατοίκους) η δαπάνη που αναγνωρίζεται είναι 4.000 ευρώ.

Στις παροχές και διευκολύνσεις περιλαμβάνονται η χρήση κλειστών χώρων για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, η έκδοση προεκλογικών εντύπων, τα ταχυδρομικά τέλη, οι καταχωρίσεις διαφημιστικών μηνυμάτων στον Τύπο και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα καθώς και σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες. Ολα αυτά τα ποσά ακόμα κι αν αποτελούν προσφορές θα πρέπει να καταγράφονται στα βιβλία εσόδων-δαπανών σε αναλυτικές και συγκεντρωτικές καταστάσεις που είναι υποχρεωμένοι να κρατούν συνδυασμοί και υποψήφιοι. 


Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: