Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Σε ιδιώτες το τιμόνι του ΟΣΕ


Πλήρης εξυγίανση για τον.. καρκίνο του ελληνικού δημοσίου

Σε τροχιά πλήρους επανεκκίνησης, απαλλαγμένος από χρέη συνολικού ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ- τα οποία αναλαμβάνει στο σύνολό τους το Δημόσιο- και με ιδιώτες στο τιμόνι του, εισέρχεται πλέον ο πολύπαθος Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ)...


...Σύμφωνα με το τελικό νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Μεταφορών και αναμένεται να κατατεθεί εντός των ημερών στη Βουλή, όλα τα χρέη του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των άλλων θυγατρικών του εταιρειών έναντι του Δημοσίου διαγράφονται, ενώ και τα χρέη προς τρίτους τα αναλαμβάνει το Δημόσιο. Εναντι των χρεών που αναλαμβάνει το Δημόσιο θα πάρει από τον ΟΣΕ το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του.

Οι εργαζόμενοι που θα παραμείνουν στις τρεις εταιρείες του νέου ΟΣΕ (ΟΣΕ Α. Ε/ ΕΔΙΣΥ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ/ΓΑΙΟΣΕ) δεν θα ξεπερνούν τους 3.600 (από 6.050 σήμερα), ενώ πέντε μέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα κληθούν να υπογράψουν νέες συλλογικές συμβάσεις από μηδενική βάση!

Οπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, όλοι οι κανονισμοί προσωπικού (Γενικός Κανονισμός Προσωπικού- Κανονισμός Δευτερευουσών Απολαβών κ.λπ.), όπως και οι πάσης φύσεως συλλογικές συμβάσεις εργασίας (επιχειρησιακές και ειδικές) καταργούνται.


Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: