Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Στον αέρα...εξήντα χιλιάδες τόνοι ελιάς στη Χαλκιδική

«Οι εξευτελιστικές τιμές» που, όπως λένε οι καλλιεργητές της πράσινης ελιάς της Χαλκιδικής, δίνουν οι έμποροι, τους έχουν οδηγήσει στη μη συγκομιδή της παραγωγής τους, με κίνδυνο την ολοκληρωτική καταστροφή της. 
Σύμφωνα με τους καλλιεργητές, το κόστος παραγωγής για την πράσινη βρώσιμη ελιά φθάνει το 1,13 ευρώ το κιλό. Διεκδικούν 1,25 – 1,30 ευρώ το κιλό, ενώ οι έμποροι τους δίνουν 0,85 ευρώ για τις πιο χοντρές και 0,40 ευρώ για τις πιο ψιλές.
Οι παραγωγοί, οι οποίοι έχουν ήδη......
ζητήσει την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου, έχουν βγει στους δρόμους, σε μια προσπάθεια να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά τους. Μάλιστα, δεν αποκλείουν να προχωρήσουν και σε καταλήψεις κόμβων, αν δεν υπάρξει σύντομα λύση, καθώς ο κίνδυνος να καταστραφεί η φετινή σοδειά τους, που υπολογίζεται σε  60.000 τόνους είναι πολύ κοντά.
Επιπλέον, το πρόβλημα εντείνεται και από τις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών, αφού δεν μπορούν να μεταφέρουν τις ποσότητες, που είναι ήδη μαζεμένες, σε μεταποιητικές επιχειρήσεις της Πιερίας ή της Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: