Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

"Αμόκ" στις τράπεζες για δάνεια για φωτοβολταϊκά


Μεγάλο ενδιαφέρον για τις ταράτσες

Τα «πράσινα δάνεια» είναι τα μόνα που φέρνουν πελάτες σήμερα στα γκισέ των τραπεζών. Και όπως λέει επικεφαλής λιανικής τραπεζικής μεγάλης τράπεζας, «το 50% των αιτήσεων που δεχόμαστε αφορούν χρηματοδότηση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων».

Τα συγκεκριμένα δάνεια έχουν το... εξής πλεονέκτημα, ο δανειολήπτης εισπράττει αντί να πληρώνει. Το ρεύμα που παράγεται το αγοράζει η ΔΕΗ και έτσι ο δανειολήπτης αποπληρώνει τη δόση και ταυτόχρονα έχει και κέρδος.

Μάλιστα οι τράπεζες χρηματοδοτούν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ακόμα και στις ταράτσες των σπιτιών. Η Εθνική, η Πειραιώς, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Alpha, η Eurobank, η Τράπεζα Κύπρου, η Emporiki, η Αγροτική, η Marfin Egnatia προσφέρουν οικολογικά δάνεια, με επιτόκια που ξεκινούν από το 4% (όταν χορηγούνται με τις προϋποθέσεις των στεγαστικών), τα οποία στοχεύουν στη βελτίωση των κτιρίων και στην εγκατάσταση ενεργειακών συστημάτων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ή ακόμη και την παραγωγή ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: