Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Απόβαση στα Σκόπια


Επιπλέον ποσοστό περίπου 20% της θυγατρικής της "Stopanska Banka", έναντι ποσού 35 εκατ. ευρώ, απέκτησε, σήμερα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας. Η απόκτηση επιπλέον ποσοστού 20% έγινε μέσω δύο συναλλαγών στο χρηματιστήριο των Σκοπίων...


...Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας κατείχε, μέχρι σήμερα, το 75% της "Stopanska Banka" και με τη σημερινή απόκτηση επιπλέον 20%, το ποσοστό της στη μεγαλύτερη τράπεζα της ΠΓΔΜ φθάνει πλέον περίπου στο 95%.

Το ποσοστό 20%, που απέκτησε, σήμερα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, αντιστοιχεί σε μεταβιβάσεις των μετοχών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και του IFC (επενδυτικός βραχίωνας της Παγκόσμιας Τράπεζας) στην "Stopanska Banka".

Η "Stopanska Banka" είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στην ΠΓΔΜ, τόσο σε ενεργητικό όσο και σε αριθμό υποκαταστημάτων στη χώρα. Στις αρχές του 2000 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας εξαγόρασε το μεγαλύτερο ποσοστό της "Stopanska Banka"
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: