Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Τρία ασθενοφόρα για τη γεμάτη τουρίστες Χαλκιδική

Για τα άλλα δύο ασθενοφόρα που διατίθενται υπάρχει μόνο ένας οδηγός«Ανοχύρωτη» από ΕΚΑΒ και ασθενοφόρα είναι για άλλη μία χρονιά η Χαλκιδική, η οποία τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζει τους κατοίκους της και φιλοξενεί έως και ένα εκατομμύριο ανθρώπους.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο νομός, ένας από τους πλέον τουριστικούς της χώρας, παραμένει ουσιαστικά χωρίς ΕΚΑΒ. «Καλώντας κάποιος το 166, θα μιλήσει με έναν υπάλληλο του νοσοκομείου Πολυγύρου, ο οποίος θα ψάξει αν θα βρει διαθέσιμο ασθενοφόρο ανάμεσα στα ελάχιστα που υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας και πολλά από αυτά υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα
να κινδυνεύουν ζωές», είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΕΚΑΒ....

Σύμφωνα με τον ίδιο, ουσιαστικά τα μόνα διαθέσιμα ασθενοφόρα σήμερα στον νομό είναι τρία -από ένα στο νοσοκομείο Πολυγύρου και στα Κ.Υ. Μουδανιών και Κασσάνδρας-, ενώ άλλα δύο στα Κ.Υ. Αγ. Νικολάου και Παλαιοχωρίου υπολειτουργούν, μόνο με έναν οδηγό. «Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου είχε υποσχεθεί πως θα ενισχυθούν οι τουριστικές περιοχές μόλις προσληφθούν οι 232 εργαζόμενοι. Οι προσλήψεις έγιναν τον Ιανουάριο, αλλά έως σήμερα δεν έχει μετακινηθεί ούτε ένας στη Χαλκιδική», είπε.

Με αιχμή τις ελλείψεις στη Χαλκιδική, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ πραγματοποίησαν χθες δίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωσαν τα ασθενοφόρα τους έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, από όπου δέχονταν τις κλήσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, κυκλοφορούν 18 ασθενοφόρα ανά βάρδια, από 25 που κυκλοφορούσαν μέχρι πρόσφατα, λόγω ελλείψεων προσωπικού.
 
ΠΗΓΗ