Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Φτιάχνουν μόνοι τους το έργο στη Σίβηρη Χαλκιδικής

Από την τσέπη τους θα πληρώσουν κάτοικοι της Σίβηρης έργο αποκατάστασης των φθορών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα σε παραλία της περιοχής, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, να κινδυνεύουν άνθρωποι και σπίτια.
Οι οικιστές της περιοχής Κατεργόπετρα αναλαμβάνουν μαζί με το δήμο το κόστος, καθώς, σύμφωνα με το δήμαρχο, οι ζημίες που προκλήθηκαν το χειμώνα σε όλη την περιοχή της Κασσάνδρας είναι τεράστιες, ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει προχωρήσει στην αποκατάστασή τους... «Στη συγκεκριμένη περιοχή, της Κατεργόπετρας, πέρσι είχαμε κάνει παρεμβάσεις για την ενίσχυση του εδάφους. Φέτος, όμως, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαμε μεγάλες διαβρώσεις κατά μήκος των ακτών σε πολλές περιοχές, ανάμεσα στις οποίες η Φούρκα, το Ποσείδι και η Μόλα Καλύβα. Το κόστος είναι τεράστιο, ενώ για να γίνουν τα έργα χρειάζονται μελέτες που παίρνουν χρόνο αλλά και η έγκριση του Λιμεναρχείου. Εκπρόσωποι της Περιφέρειας ήρθαν και είδαν την κατάσταση, ωστόσο δεν είχαμε από τότε καμία παρέμβαση», αναφέρει ο δήμαρχος, Αριστείδης Κανέλης.
Διάβρωση
Από την πλευρά τους, οι οικιστές της Κατεργόπετρας (50 - 60 κατοικίες) προειδοποιούν για τον κίνδυνο να υπάρξουν ατυχήματα, ενώ εκφράζουν φόβους και για την τύχη των κατοικιών τους από την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το έδαφος. Οπως αναφέρουν, η άσφαλτος που χωρίζει τον οικισμό από την ακτή έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι οδηγοί, ενώ τα κύματα παρέσυραν και το φυσικό «φράγμα» που υπήρχε ανάμεσα στα σπίτια και το δρόμο. Επιστολή στο δήμο, με την οποία ζητούν άμεση παρέμβαση, έστειλαν και τα μέλη του Συλλόγου ΠΕΤΑΣ «Σίβηρη», σημειώνοντας «διάβρωση και πτώση του υποστρώματος της ασφάλτου» και επισημαίνοντας ότι ο δρόμος «είναι επικίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα, αλλά και για τους πεζούς». Ο συγκεκριμένος δρόμος βρίσκεται στην άκρη ενός γκρεμού, ύψους 3,5 μέτρων, που καταλήγει στη θάλασσα.
http://www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: