Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ένα ακόμη καλοκαίρι ξεκινά με τις καλύτερες προοπτικές για τους φίλους της καλής μουσικής, για τους οποίους απόλυτος προορισμός είναι ο Λόφος της Σάνης όπου ετοιμάζεται να ανεβάσει αυλαία το 18o Sani Festival.

Βραδιές πανσέληνες γεμάτες ήχους αλλά και εικόνες υπόσχεται το Sani Festival του ομώνυμου ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Χαλκιδικής που ετοίμασε και φέτος την 18η συνεχή του διοργάνωση. Το πρόγραμμα που παρουσίασαν στη Θεσσαλονίκη οι διοργανωτές χωρίζεται σε πέντε ενότητες : Τζαζ στο Λόφο, Ήχοι του κόσμου, Μουσική και κινηματογράφος, ελληνικό πρόγραμμα και Σάνι κλάσικ....


Φιλοξενούμενος της φετινής διοργάνωσης είναι ο Γερμανός καλλιτεχνικός διευθυντής και ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας ACT κ.Siggi Loch o οποίος τόνισε μεταξύ άλλων στη σημερινή συνέντευξη τύπου πως "Σε εποχές που οι ειδικοί αδυνατούν να δώσουν τη λύση την απάντηση μπορούν να δώσουν ίσως οι δημιουργοί που φιλοξενούνται σ΄ένα τέτοιο φεστιβάλ με την ποιότητα του έργου τους".

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SANI FESTIVAL 2010

To φεστιβάλ ξεκινά και φέτος με την ενότητα Jazz on the Hill (16-18 Ιουλίου). Ο Σουηδός τρομπονίστας Nils Landgren, η θρυλική Youn Sun Nah και ο σουηδός κιθαρίστας Ulf Wakenious με το γκρουπ της τρισέγγονης του Λέοντα Τολστόι Viktoria Tolstoy, οι Γάλλο-ιταλο-σουηδοί "Mare Nostrum" (Paolo Fresu, Richard Galliano & Jan Lundgren) συνθέτουν το τριήμερο συναυλιακό πρόγραμμα.

Πρόγραμμα Jazz on the Hill
Παρασκευή 16 Ιουλίου 21.30 Nils Landgren Funk Unit
Σάββατο 17 Ιουλίου 21.30 Youn Sun Nah
Σάββατο 17 Ιουλίου ώρα 22.30 Viktoria Tolstoy
Κυριακή 18 Ιουλίου 21.30, Mare Nostrum – Jan Lungren, Paolo Fresu, Richard Galliano

Ακολουθεί η ενότητα "Ηχοι του κόσμου" με τη Βραζιλιάνα Σέου, το γκρουπ Deolinda, με επιρροές από τους σημαντικούς καλλιτέχνες της Πορτογαλίας, και οι Giulia y los Tellarini, μουσική των οποίων χρησιμοποίησε ο Woody Allen στην ταινία "Vicky Christina Barcelona" (23-25 Ιουλίου).

Δεμένος με τη μουσική, ο κινηματογράφος αντιπροσωπεύεται στο φετινό Sani Festival από τον Peter Greenaway, στις 30, 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου.

Ακολουθεί η ελληνική σκηνή που αντιπροσωπεύεται φέτος από την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο (7 Αυγούστου) και η συναυλία της Χάρις Αλεξίου σε σύμπραξη με την Μάρθα Φριντζήλα (14 Αυγούστου).

Οι Leto Ensemble, Wood Quartet, Performers Quartet, Εύη Γιαμοπούλου & Κωστής Ρασιδάκις, Βαρβάρα Γύρα και Ιωάννης Ανδρόνογλου συνθέτουν το πρόγραμμα στην ενότητα Sani Classic που ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ (20 Αυγούστου - 4 Σεπτεμβρίου).

Τα εισιτήρια για τις συναυλίες της ενότητας τζαζ στοιχίζουν 25 ευρώ, του κινηματογραφικού αφιερώματος 30 ευρώ, των συναυλιών ελληνικής μουσικής 20 και 30 ευρώ ενώ το πρόγραμμα συναυλιών κλασσικής μουσικής θα είναι δωρεάν.


Βίντεο από TV Χαλκιδική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: