Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Διαπραγματεύσεις για την τιμή του οβελία

Σήμερα «κλειδώνει» η τιμή του πασχαλινού αρνιού στο μεγάλο παζάρι των εμπόρων στη Δράμα με τις τιμές να διαμορφώνονται περίπου στα περσινά επίπεδα, ελέω οικονομικής κρίσης. Ωστόσο οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων καταγγέλλουν για μία ακόμη φορά ότι πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα αθρόες εισαγωγές αμνοεριφίων, τα οποία στη συνέχεια «ελληνοποιηθηκαν» και πωλούνται σε βάρος της εγχώριας παραγωγής. Στις πρώτες συναντήσεις των κτηνοτρόφων με τους κρεατέμπορους, οι πρώτοι ανέφεραν ότι δεν μπορούν να πουλήσουν τα αρνιά και τα κατσίκια κάτω του κόστους και ζήτησαν ως ανώτατη τιμή 7 ευρώ ανά κιλό αμνοεριφίου και ως κατώτατη τα 6 ευρώ ανά κιλό.
      Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και των ζωοτροφών που ανεβάζουν στα ύψη το κόστος παραγωγής κρέατος και γάλακτος, τα χρέη που «τρέχουν» στις τράπεζες και οι χαμηλές τιμές πώλησης στο γάλα και το κρέας είναι μερικά από τα «αγκάθια» της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: