Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Zero: Νέα "ελαφριά" έκδοση του Facebook για κινητά τηλέφωνα

World Το μεγαλύτερο site κοινωνικής δικτύωσης ετοιμάζεται να λανσάρει μία νέα έκδοση ειδικά για πρόσβαση από κινητό τηλέφωνο με την ονομασία Facebook Zero. H νέα έκδοση σχεδιάστηκε χωρίς την δυνατότητα προβολής φωτογραφιών και μόνο για την προβολή κειμένου (κάτι που την διαφοροποιεί από την m.facebook.com) προκειμένου να έχει μικρές απαιτήσεις bandwidth. Σύμφωνα με την εταιρεία το Zero θα κάνει την εμφάνιση του μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η ανακοίνωση αυτή έγινε στα πλαίσια του Mobile World Congress στην Βαρκελώνη.

Το Facebook έχει ανακοινώσει πως οι επισκέπτες από κινητά τηλέφωνα έχουν ξεπεράσει τα 100.000.000. To Facebook Zero απευθύνεται κυρίως στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προκειμένου λόγω των μικρών απαιτήσεων σε bandwidth να προσφέρεται δωρεάν ενώ αν κάποιος θέλει να δει φωτογραφίες να μεταβαίνει στην κανονική έκδοση - τουλάχιστον αυτό είναι το σκεπτικό δημιουργίας του Zero.
"To σκεφτόμαστε ως μια επιλογή προκειμένου το Facebook να γίνει διαθέσιμο στα ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα για τον καθένα οπουδήποτε και να επιτρέψουμε στους παρόχους να ενθαρρύνουν περισσότερη χρήση των δικτύων αυτών", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook.
Όπως είναι γνωστό υπάρχει ήδη το Facebook Lite, μία ελαφριά έκδοση του κανονικού Facebook η οποία απευθύνεται σε χρήστες με συνδέσεις χαμηλών ταχύτητων.
Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια: