Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

2,61 εκ. ευρώ για τις ζημιές στην Κεντρική Μακεδονία





Κονδύλι ύψους 2,61 εκ. ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για την αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τα 2,61 εκ. ευρώ, τα 2,21 εκ. ευρώ θα διατεθούν για την οριστική αποκατάσταση του προβλήματος κατολισθήσεων στην περιοχή της Κασσάνδρας και τα 400.000 ευρώ για την εκτέλεση άμεσων εργασιών αντιμετώπισης κατολισθήσεων, όπως η προσωρινή διοχέτευση της κυκλοφορίας, η σήμανση και η βελτίωση της βατότητας παρακαμπτηρίων σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, όπως στα οδικά κυκλώματα Κασσάνδρας και Σιθωνίας, στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, Στρατωνίου – Ολυμπιάδας και Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα.
Προηγήθηκε αίτημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης του προβλήματος των κατολισθήσεων στον κεντρικό οδικό άξονα Ν. Φώκαιας – Αθύτου Χαλκιδικής, καθώς και για έκτακτη χρηματοδότηση αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη το εθνικό οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας από τις πρόσφατες κατολισθήσεις και πλημμύρες.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε επίσης ότι ολοκλήρωσε τα τεύχη δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης των κατολισθήσεων στην περιοχή του Βόθωνα κι έτσι εντός των επόμενων ημερών τα έργα θα δημοπρατηθούν και θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: