Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Επεκτείνονται τα μπλόκα των αγροτών

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, όπου από το πρωί έστησαν νέα μπλόκα σε κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, με συνέπεια η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία από παρακαμπτήριους δρόμους...

Στον νομό Σερρών κλειστός παραμένει ο μεθοριακός σταθμός Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ενώ κλειστή είναι η Εγνατία οδός σε δύο σημεία, στον κόμβο Κερδυλλίων και έξω από τη Χρυσούπολη Καβάλας. Μετά τη 1 το μεσημέρι και για 4 περίπου ώρες οι αγρότες απέκλεισαν και τον παρακαμπτήριο δρόμο (την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας) με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν πολλοί οδηγοί.

Τους διαδηλωτές αγρότες στον Προμαχώνα επισκέφθηκε ο Βούλγαρος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Πλάμεν Ιβάνοφ, και συζήτησε μαζί τους, αλλά οι προσπάθειές του να τους πείσει να ανοίξουν τα σύνορα απέβησαν άκαρπες.

Από τις 12 το μεσημέρι είναι ανοιχτή η εθνική οδός Σερρών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του μπλόκου του Στρυμονικού, όπου έκλεισε για περίπου μιάμιση ώρα.

Στο μεταξύ, με αυτοκίνητα, μουλάρια και άλογα απέκλεισαν από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι τον κόμβο σηματοδοτών Βρασνών - Ασπροβάλτας, δασεργάτες του σωματείου δασεργατών Μακεδονίας - Θράκης & Θεσσαλίας, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Ανοιχτά παραμένουν τα τελωνεία Εξοχής Δράμας και Ευζώνων Κιλκίς, ενώ στο νομό Θεσσαλονίκης τα τρακτέρ παραμένουν παρατεταγμένα στα «Πράσινα Φανάρια», στα Μάλγαρα και στη Νέα Χαλκηδόνα. Στα Μάλγαρα οι αγρότες καλούν αύριο σε σύσκεψη το πανελλήνιο συντονιστικό. Στη Νέα Χαλκηδόνα αναμένεται να αποκλείσουν αύριο στη 1 το μεσημέρι τον οδικό κόμβο.

Στη Νίκαια Λάρισας παραμένει κλειστή η εθνική οδός, ενώ στο Βογατσικό Καστοριάς, στον μεθοριακό σταθμό Νίκης Φλώρινας και στο 40ο χιλιόμετρο του δρόμου Φλώρινας - Κοζάνης ανοιγοκλείνουν κατά διαστήματα τα οδοφράγματα. Επίσης, συγκεντρωμένα παραμένουν τρακτέρ στην πόλη των Γρεβενών και στη γέφυρα Σερβίων Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: