Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Στο τέλος της φτάνει η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η Διοίκηση της Νομαρχίας σε συνεργασία με τους Δήμους Πολυγύρου και Μουδανιών, για την κατασκευή δύο νέων κτιρίων στα οποία θα στεγαστούν τα αντίστοιχα Λύκεια.
   Ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων ενέκρινε με τις υπ’ αριθμ. 35328/23-12-09 και 689/14-1-10 αποφάσεις του τα τεύχη δημοπράτησης και τους προϋπολογισμούς των δύο έργων που είναι για μεν το Λύκειο Πολυγύρου 5.310.000 € για δε το Λύκειο Ν. Μουδανιών 4.155.000 €.
   Η δημοπράτηση των έργων θα γίνει περίπου στις 23 Φεβρουαρίου 2010, οπότε εντός του Μαρτίου αναμένεται και η έναρξη των εργασιών κατασκευής τους. Η διοίκηση της Νομαρχίας πέτυχε επίσης επιχορήγηση από τον ΟΣΚ ύψους 2.750.000 € για επισκευές σε σαράντα σχολικά κτίρια του Νομού. Η δημοπράτηση των έργων αυτών αναμένεται στις 16 Φεβρουαρίου 2010.

 Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα για την παιδεία. Η Ν.Α.Χ. από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε και είναι ο μοναδικός μέχρι τώρα νομός που έχει καταθέσει τις παρακάτω προτάσεις για ένταξη, συνολικού προϋπολογισμού 10. 591.000€: Δύο 12/θέσια Δημοτικά σχολεία στη Ν. Καλλικράτεια και τη Γαλάτιστα, Προσθήκες και βελτιώσεις υφισταμένων κτιρίων των Δημοτικών Σχολείων 1ου Ν. Τρίγλιας, και Πορταριάς καθώς και στο Γυμνάσιο Συκιάς.
   Τέλος η Διοίκηση της Νομαρχίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης υπέβαλε από τον Ιούνιο του 2009 σχετικό αίτημα για ίδρυση και λειτουργία τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Χαλκιδική. Το αίτημα επεξεργάζεται η Διοίκηση του Πανεπιστημίου και αναμένεται η απάντησή της.
   «Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε για τα θέματα της σχολικής στέγης. Ευελπιστούμε και πιστεύουμε, ενόψει και του γεγονότος της αύξησης του εκπαιδευτικού δυναμικού της Χαλκιδικής τα τρία τελευταία χρόνια, ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας γιατί έχουμε στα χέρια μας τα κυριότερα εργαλεία που είναι ουσιαστικά οι κτιριακές υποδομές οι οποίες έλλειπαν εδώ και τριάντα χρόνια από τη Χαλκιδική. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται με τη διεκδίκηση κι άλλων κονδυλίων για τη σχολική στέγη, ώστε να φτάσουμε στα αποτελέσματα εκείνα που θα είναι υπερήφανοι όλοι οι Χαλκιδικιώτες εκ του γεγονότος ότι θα έχουν ασφαλή και σύγχρονα κτίρια τα οποία θα μπορούν να υποδεχτούν τους μαθητές μας. Ευελπιστούμε ότι και η σημερινή Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στις διεκδικήσεις μας και στην αποδοχή των αιτημάτων μας» ανέφερε ο νομάρχης Αστέριος Ζωγράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: