Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Δωρεάν υπηρεσίες διαδικτύου στους κατοίκους του Δήμου Μουδανιών.




Δωρεάν Υπηρεσίες Διαδικτύου προσφέρει στους δημότες του ο Δήμος Μουδανιών μετά από την ένταξή του στην «πρόσκληση 192» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο σε ποσοστό 80% και από Εθνικούς Πόρους σε ποσοστό 20%.
Ο Δήμος Μουδανιών συνεργάστηκε με την εταιρία Mactel, η οποία ανέλαβε μετά από πρόχειρο διαγωνισμό, την υλοποίηση του έργου.
Χρησιμοποιώντας την παραπάνω υπηρεσία ο κάθε χρήστης που έχει οπτική επαφή σε απόσταση 300 μέτρων από τα κομβικά σημεία του Δήμου, συνδέεται σε ασύρματο Wi-Fi δίκτυο και τοποθετώντας στα πεδία «όνομα χρήστη» και «κωδικός», τη λέξη free, μπορεί να έχει δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες του διαδικτύου. Το ασύρματο Wi-Fi δίκτυο του Δήμου Μουδανιών εμφανίζεται στη λίστα των διαθεσίμων δικτύων ως "AP_Moudania" (Access Point Moudania), στο οποίο η σύνδεση γίνεται χωρίς τη χρήση κάποιου κωδικού. Μετά το άνοιγμα κάποιου προγράμματος πλοήγησης (browser) ο χρήστης καλείται να δώσει τους προαναφερθέντες κωδικούς.
Πρόκειται για μια καινοτόμα δράση του Δήμου Μουδανιών, ο οποίος κατανοώντας την ανάγκη εξοικείωσης και χρήσης των υπηρεσιών του διαδικτύου από όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, φρόντισε να υλοποιήσει απόλυτα τον σκοπό αυτής της δράσης που είναι η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην καθημερινότητα των πολιτών.
Τα κομβικά σημεία του Δήμου είναι τα παρακάτω:
1 Δημαρχείο
2 Θέατρο/Βιβλιοθήκη/Ωδείο
3 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών
4 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών
5 1ο Λύκειο & 2ο Γυμνάσιο Ν.Μουδανιών
6 Κοινοτικό κατάστημα Σημάντρων
7 Κοινοτικό κατάστημα Ν.Ποτίδαιας
8 Πλατεία Παραλίας Διονυσίου
9 Κοινοτικό κατάστημα Πορταριάς
10 Κοινοτικό κατάστημα Ν. Φλογητών


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (80%) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ (20%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: